Marta Zofia Axelstad Petersen

Marta Zofia Axelstad Petersen

Seniorforsker

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Molekylær- og Reproduktionstoksikologi

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 202, rum 5211

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 35 88 70 01
E-mail maap@food.dtu.dk
ORCID 0000-0002-2375-0918
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Kurser
Nyheder
LoadingText

Profil

Nøgleord Adfærdsundersøgelser | Hormonforstyrrende stoffer | Reproduktionstoksikologi | Kombinationseffekter

Jeg er forsker i reproduktionstoksikologigruppen. Vi udfører toksikologiske undersøgelser på rotter som udsættes for hormonforstyrrende stoffer under udviklingen, hvorefter effekterne på deres reproduktionssystem samt hjernens udvikling bedømmes.

Da vi ved at mennesker udsættes for lave doser af flere hormonforstyrrende stoffer samtidig, undersøges de hormonforstyrrende stoffer i dyreforsøgene både enkeltvis og i kombination.

Mine primære arbejdsområder ligger indenfor planlægning og udførelse af disse toksikologiske forsøg, samt efterfølgende databehandling og statistik analyse. I forsøgene undersøger vi afkommet igennem hele deres livscyklus, og mine ekspertområder er bl.a. undersøgelse af dyrenes sædkvalitet, samt adfærdsundersøgelser.

Mit PhD projekt handlede om udsættelse for hormonforstyrrende stoffer som påvirker skjoldbruskkirtelhormonerne, og jeg har i den sammenhæng undersøgt et anvendt pesticid samt et meget udbredt UV-filter for hormonforstyrrende effekter.

Udover forskningen rådgiver jeg Miljøstyrelsen om hormonforstyrrende stoffer og Fødevarestyrelsen om koffein. Se profil og cv i DTU Orbit...