Thomas Bolander

Thomas Bolander

Lektor

DTU COMPUTE
Institut for Matematik og Computer Science

Danmarks Tekniske Universitet

Richard Petersens Plads

Bygning 322, rum 022

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Fax 45 93 00 74
E-mail tobo@dtu.dk
ORCID 0000-0003-1551-1703
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Kurser
CV
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord Logik | Kunstig intelligens | Automatiseret planlægning | Social intelligens

Thomas Bolander, ph.d., er lektor ved DTU Compute og forsker i logik og kunstig intelligens. Hans forskning fokuserer primært på brugen af logik til modellering af menneskelig planlægning, ræssonering og problemløsning. Af særlig interesse er modellering af sociale fænomener og social intelligens med henblik på at kunne lave computersystemer som kan agere intelligent i forhold til mennesker og andre computersystemer. Anvendelsesområderne er dels rene software-baserede systemer som computerstyrede karakterer i computerspil og intelligente personlige assistenter på mobiltelefoner, dels hardware-baserede systemer som mobile robotter. 

Thomas Bolander har udviklet og undervist en lang række højt estimerede kurser i matematik, datalogi og kunstig intelligens ved DTU. I 2006 modtag han prisen som årets underviser på DTU. I perioden 2009-2013 var han studieleder ved Folkeuniversitetet i København, og i perioden 2011-2014 deltidsansat om pædagogisk udvikler ved LearningLab DTU, hvor han deltog i udviklingen og undervisningen af DTUs adjunktpædagogikum. Siden 2016 er Thomas Bolander desuden ekstern lektor i kunstig intelligens ved DIS – Study Abroad. Han er ydermere boganmeldelsesredaktør for tidsskriftet Studia Logica, og videnskabelig rådgiver for Science & Cocktails initiativet. 

Se Thomas Bolanders hjemmeside (http://www2.compute.dtu.dk/~tobo/) for yderligere information, herunder detaljer om publikationer, forskningsprojekter, inviterede foredrag, konferencer, medlem af programkommitteer, kurser og medieoptrædener.