Thomas Bolander

Thomas Bolander

Lektor

DTU COMPUTE
Institut for Matematik og Computer Science

Danmarks Tekniske Universitet

Richard Petersens Plads

Bygning 322, rum 022

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Fax 45 93 00 74
E-mail tobo@dtu.dk
ORCID 0000-0003-1551-1703
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Kurser
CV
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord Logik | Kunstig intelligens | Automatiseret planlægning | Social intelligens

Thomas Bolander, ph.d., er lektor ved DTU Compute, hvor han forsker i logik og kunstig intelligens. Hans forskning fokuserer primært på sociale aspekter af kunstig intelligens, altså hvordan vi gør fremtidens computere, smartphones og robotter socialt intelligente, så det ikke kun er os der skal prøve at forstå hvordan maskinerne tænker, men de også kan begynde at forstå lidt af hvordan vi tænker. Målet er at kunne lave computere og robotter som kan interagere socialt kompetent og fleksibelt med mennesker og andre robotter. For detaljer om hans videnskabelige publikationer, se http://www2.compute.dtu.dk/~tobo/#publications.

 

Thomas Bolander har givet en lang række inviterede foredrag ved internationale konferencer (http://www2.compute.dtu.dk/~tobo/#talks) og er samtidig meget aktiv i populærvidenskabelig forskningsformidling af kunstig intelligens igennem foredrag (http://www2.compute.dtu.dk/~tobo/#populartalks), radio og TV, skrevne og online medier (http://www2.compute.dtu.dk/~tobo/#media).

 

Thomas Bolander har udviklet og undervist en lang række højt estimerede kurser i matematik, datalogi og kunstig intelligens ved DTU. I 2006 modtag han prisen som årets underviser på DTU. I perioden 2011-2014 var han pædagogisk udvikler ved LearningLab DTU, hvor han deltog i udviklingen og undervisningen af DTUs adjunktpædagogikum. Thomas Bolander er også involveret i efteruddannelse indenfor kunstig intelligens, blandt andet på DTUs Executive MBA-uddannelse.

 

Thomas Bolander sidder i en række kommissioner, ekspertpaneler og bestyrelser, herunder bestyrelsen for Matematikcenter, direktionen af Scandinavian Logic Society, redaktionen af tidsskriftet Studia Logica og medlem af SIRI- og TechDK-kommissionerne. Han er ydermere videnskabelig rådgiver og medarrangør af Science & Cocktails. Se http://www2.compute.dtu.dk/~tobo/#appointments for detaljer.