Egon Bech Hansen

Egon Bech Hansen

Professor

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Tarmbakterier og Sundhed

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 202, rum 1250

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2018
01 JUN

Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug

Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
25 FEB

Konference kaster lys på mikrobielle ingredienser

Den nyeste viden om mikrobielle ingredienser bliver præsenteret på den første internationale konference om emnet, som løber af stablen i København fra den 2.-4. maj 2018. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af konferencen.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2017
25 SEP

Kartoffelskrald åbner guldgrube

Nyt forskningssamarbejde vil udnytte restprodukter fra kartofler og tang i ingrediensproduktion. Perspektiverne lover – udover en værdiforøgelse på op til faktor 1000 – også naturlige tilsætningsstoffer og bedre ressourceudnyttelse. Innovationsfonden investerer 14 mio. kr. i projektet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
2016
13 DEC

Flere og bedre ingredienser til krævende forbrugere

Nye grupper af købedygtige forbrugere øger behovet for bæredygtige og klimavenlige ingredienser, der gør maden bedre og mere holdbar. Forskning, uddannelse og innovation skal støtte dansk eksportsucces. Samlet set står danske virksomheder for 14 procent af verdensmarkedet for ingredienser.

Fødevarer, fisk og landbrug
20 JUL

Afrikansk kamelmælk bliver mere sikker med dansk viden

Dansk viden om mælkeproduktion og fødevaresikkerhed gør i et DANIDA-finansieret projekt afrikansk kamelmælk mere sikker at drikke og sikrer en bedre udnyttelse af mælken gennem udvikling af metoder til videre forarbejdning. DTU Fødevareinstituttet står i spidsen for projektet, som har til formål at udvikle den lokale fødevaresikkerheds...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
2014
12 OKT

Invitation til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 31. oktober 2014. Egon Bech Hansen vil tale om baggrund, status og perspektiver indenfor sin forskning i mikrobielle ingredienser for fødevarer og foder.

Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug