Jacob Nordfalk

Jacob Nordfalk

Lektor

DTU DIPLOM
Center for Diplomingeniøruddannelse

DIPL Afdelingen for El-teknologi og IT

Danmarks Tekniske Universitet

Lautrupvang

Bygning Ballerup, rum X1.53

2750 Ballerup

Mobil
E-mail jacno@dtu.dk
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Kurser
CV
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord AR | Spark | Android | app-udvikling | 3D-briller | Java | Big Data | Linux | VR | Hadoop

Jacob Nordfalk er lektor og freelancekonsulent med ekspertise i Java, backend- og mobiludvikling.

Han har udviklet og publiceret et dusin professionelle Android-apps, blandt andet for DR, og har vejledt tusindvis af app-udviklngsprojekter til Android og cross-platform.

Han er medstifter af CabShare  - en app til at dele taxaen med andre, som skal omtrent samme sted hen, til gavn for miljøet og pengepungen.

Han har skrevet en række bøger om Java og er professionel konsulent indenfor brugergrænseflader og web/backendsystemer og analyse, design, udvikling, kvalitetssikring, vedligeholdelse og drift.

Jacob hovedinteresser er:

Jacob anvender aktivt E-læring i sine kurser med henblik på hvordan de studerendes læring kan forøges eller bibeholdes ved store holdstørrelser, bl.a. har han lavet supplerende videoer til de fleste af hans kurser.
 

Erhvervsrettet læring - projekter i samarbejde med industrien

På DTU Diplom El-teknologi og IT ønsker vi at uddanne elite-praktikere - diplomingeniører, der er blandt verdens bedste til at indgå i produktivt i en virksomhed.

Det foregår ofta sammen med erhvervslivet, ved at de studerende, som en del af deres uddannelse, laver udvikling for en ekstern opgavestiller: En virksomhed eller engageret privatperson.

 • Har du et konkret ønske om at få udviklet en app kan du stille op til vores App-ønskedage - typisk i august/september.
   
 • Har du et konkret ønske om at få udviklet en backend/webside kan du være projektstiller til mit kursus i 62596 - projektforslag modtages omkring januar-marts
   
 • Ønsker du at få (videre)udviklet et større system (f.eks. backend + app) kan du lave et opslag i DTU projektbank efter en studerende, der skal til at lave afgangsprojekt.
  Et afgangsprojekt er et større, selvstændigt og ulønnet arbejde på cirka 20 timer/uge i det afsluttende semester.
   
 • Søger du studerende, der indgår som en del af din virksomhed/softwareudviklingsgruppe og udfører udviklingsarbejde kan du slå det op i DTU projektbank som en praktikplads.
  Praktik er fuldtidsarbejde på 6. semester og er normalt lønnet.
   
 • DTU innovationpilot kan du stille med idéer eller udfordringer, som tværfaglige grupper af studerende finder løsninger til på innovative måder.

 

Kontakt mig gerne for at få videreformidlet dit opslag til ca 1000 relevante studerende der studererer programudvikling på DTU Diplom.

 

Hvis du søger færdiguddannede ingeniører er der også http://jobbank.dtu.dk/ .

 

Jacobs kompetencer

App-udvikling: Native Android og brugergrænseflader på højt niveau/frontlinjen. Cross-platform/SPA på mellemnivau

Big Data: Hadoop, Spark, Cloudera, R, Shiny, serveropsætning, Linux

3D/VR/AR: Virtual Reality og Augmented Reality på mobile enheder, Unity, jMonkeyEngine

Sprog: Java, C++, C, HTML, CSS, JavaScript, shellscripting, PHP, Pascal, C#, awk, perl

Server: Vedligeholdelse af webserver, netværksopsætning, firewalls, sikkerhed, drift og overvågning

Databaser: MySQL, SQLite, Oracle, diverse persistensframeworks/ORM

Java: RMI/SOAP/REST (distribueret programmering), JNI (kald fra Java til native sprog), JDBC, Swing/GUI, digital signatur, servletter/JSP, EJB, flertrådet programmering

Unix: Daglig bruger af Linux siden 1995. Viden på administratorniveau på Linux og andre UNIX-varianter: AIX (IBM), OSF/1 (Digital), HPUX (Hewlett-Packard)

Maskinoversættelse: Regelbaseret maskinoversættelse (arkitekt og bestyrelsesmedlem i Apertium), NLP (natual language processing)

Fysik: Neurale netværk og selvlærende systemer, global optimering (dynamisk programmering, simuleret udglødning, genetiske algoritmer o.m.a.), faststoffysik, atomfysik, kaotiske systemer, selvorganisering, cellulære automater.