Marianne Thellersen

Marianne Thellersen

Koncerndirektør for Innovation og Entrepreneurskab

Danmarks Tekniske Universitet

Anker Engelunds Vej

Bygning 101, rum 1.216

2800 Kgs. Lyngby

Få tilsendt vCard på e-mail.

Publikationer
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2019
11 SEP

FOSS og DTU indgår samarbejde om fødevareinnovation

FOSS og DTU går sammen om forskning, udvikling og uddannelse inden for fødevareområdet.

Fødevarer, fisk og landbrug
01 JUL

Grøn Dyst 2019: 130 ideer til en mere bæredygtig verden

DTU’s studenterkonkurrence Grøn Dyst løb af stabelen fredag 28. juni. Igen i år var den et overflødighedshorn af gode idéer til en bæredygtig verden.

06 JUN

EU åbner nyt fundingprogram til innovatører

EU´s forskningskommissær Carlos Moedas indleder EU-roadshow for nye fundingmuligheder til startups med besøg på DTU.

27 MAJ

Studerende giver DTU førsteplads i imageundersøgelse

De studerende kårer DTU som den mest attraktive arbejdsplads i Ingeniørens årlige imageundersøgelse.

Foto: Embassy of Denmark in Korea
23 MAJ

Danske og koreanske studerende mødes om bæredygtighed

Innovationsevent med fokus på bæredygtighed blev holdt på Korea Advanced Institute of Science and Technology under dansk delegationsbesøg i Korea.

10 MAJ

Armbind kan varsle livsfarlige nervesygdomme

DTU kårer Paragit Solutions som årets studenter-startup for deres sensor til tidlig varsling af parkinson sygdom, ALS og alzheimer.

Medicin og medicoteknik Medicinske apparater og systemer Sundhed og sygdomme
26 FEB

Rekordstort antal startups på DTU

Gode rollemodeller og et aktivt økosystem på DTU bidrog til at skabe 87 nye virksomheder i 2018. I 2017 var tallet 60.

2018
12 OKT

DTU går frem på innovationsrangliste

DTU går otte pladser frem på Reuters rangliste over de mest innovative universiteter i verden.

26 APR

DTU blandt de 10 mest innovative universiteter i Europa

På ranglisten Reuters Top 100: Europe’s Most Innovative Universities er DTU nu placeret som nummer ni i Europa og nummer et i Norden. 

01 MAR

Analyse: DTU indgår flest samarbejdsaftaler med erhvervslivet

DI-Analyse viser stor fremgang i antallet af virksomheder som finder samarbejdet med DTU og øvrige universiteter ”meget godt” eller ”godt”

Entreprenørskab Innovation og produktudvikling
2017
01 DEC

DTU er særlig god til at skabe spinout-virksomheder

Mere end hver tredje spinout-virksomhed fra danske forskningsinstitutioner de seneste fem år er fra DTU, viser rapporten ’Viden til Vækst 2016.’

Foto Mikal Schlosser
26 JUN

350 studerende konkurrerede i bæredygtighed

I DTU's årlige studenterkonkurrence Grøn Dyst præsenterede studerende over 150 projekter, der kan føre til en mere bæredygtig verden. 25 dommerpaneler vurderede de mange ideer og projekter.

16 JUN

Universitetsforskning øger life science-sektorens konkurrenceevne

Danske life science-virksomheder oplever, at deres samarbejde med danske universiteter øger konkurrenceevnen, viser en ny analyse.

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Kemi Medicin og medicoteknik
04 MAJ

DTU i front på innovationen

På den netop offentliggjorte rangliste Reuters Top 100: Europe’s Most Innovative Universities – 2017 er DTU placeret som nr. 14 i Europa og nr. 2 i Norden

31 MAR

Tech-entreprenørernes legeplads bliver tredoblet

Den A.P. Møllerske Støttefond har doneret 80 mio. kr. til en markant udvidelse af DTU Skylab. Visionen er at skabe en samlende hub i verdensklasse for teknologibaseret innovation.

20 MAR

Studerende stod bag flest startups i 2016

Antallet af startups på DTU voksede i 2016 - igen. I alt blev der etableret 67 virksomheder mod 54 året før. De studerende stod bag størstedelen.

2016
DTU's hovedindgang i Lyngby. Foto: Vibeke Hempler.
07 OKT

DTU fortsat mest innovative universitet i Norden

DTU er blandt de mest innovative universiteter i verden. På ranglisten ’Reuters Top 100 World’s Most Innovative Universities’, er DTU placeret som nr. 53 i verden, nr. 10 i Europa og nr. 1 i Norden.

08 JUN

Topmøde om universiteters betydning for samfundet

Fem førende tekniske universiteter i Norden er samlet for at diskutere universiteternes bidrag til samfundet, og hvordan man måler det.

14 MAR

Endnu et rekordår for startups

Antallet af startups på DTU voksede igen i 2015. I alt blev der etableret 54 nye virksomheder. Studerende står bag størstedelen.

2015
14 SEP

Studerende sparker liv i innovationen i store virksomheder

I dette efterår tænder DTU-studerende for kreativitetens hjertestartere og sætter strøm til innovationen hos blandt andet store it-giganter som IBM og KMD. Det sker i det nye samarbejde Oi-X, hvor studerende skal skabe nye løsninger til danske virksomheder.

Informationsteknologi
Director Karen Duneman fra Lockheed Martin og Marianne Thellersen, DTU's koncerndirektør for Innovation og Entrepreneurskab underskriver aftalen fredag den 28. august 2015. Foto: Mikal Schlosser
28 AUG

Lockheed Martin og DTU vil forstærke samarbejdet

Teknologi-virksomheden Lockheed Martin og DTU vil undersøge mulighederne for at forstærke samarbejdet inden for teknologiudvikling.

01 JUN

Virksomheder øgede samarbejdet med DTU

Virksomhederne øgede i 2014 samarbejdet med DTU’s forskere og studerende, viser den første samlede rapport for innovationsområdet på DTU.

11 MAJ

Rekordår for startups - igen

Antallet af startups på DTU er vokset eksplosivt i 2014, hvor studerende og medarbejdere har etableret 51 nye virksomheder.

Innovation og produktudvikling
19 JAN

Det blir’ til noget

Ny analyse lavet af Rambøll viser, at iværksættergenet lever i bedste velgående hos de danske ingeniører. 8.182 ingeniører blev i perioden 1994-2012 selvstændige med egen virksomhed og ikke mindre end 15 % af ingeniør-dimittenderne fra 2001-2012 valgte at starte egen virksomhed. Virksomheder der betyder flere arbejdspladser, øget omsætning...

2014
05 DEC

Vidensamarbejde under lup

Der er kommet fuld fart på universiteternes samarbejde med erhvervslivet. Det gælder også på DTU, hvor missionen er at nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet.

Matematik Entreprenørskab Innovation og produktudvikling
05 DEC

Innovation og entreprenørskab i nye rammer

DTU har investeret 25 mio. kr. i nye, storslåede faciliteter, som skal danne rammen om fremtidens studenter-startups.

Innovation og produktudvikling Entreprenørskab
Foto: Kaare Smith
23 SEP

Ihærdige studerende får ekstra diplom til CV'et

Rektor Anders Bjarklev og koncerndirektør for Innovation og Entrepreneurskab, Marianne Thellersen, har ved en ceremoni uddelt diplomer til de studerende, der i løbet af året har ydet en ekstra indsats i ét af DTU’s bæredygtige studenterdrevne projekter, de såkaldte 'Blue Dot'.

Rumforskning Konstruktion og mekanik Bioteknologi og biokemi Elektroteknologi
12 SEP

Med himlen som overligger

DTU’s flagskib for innovation og entreprenørskab, DTU Skylab, åbnede torsdag d. 11. september dørene med et brag. Over 300 personer deltog i den festlige åbning i den 1550 kvm store bygning, der skal fungere som et samlingspunkt for entreprenante studerende og alt innovationsrelateret på DTU.

08 SEP

Nu åbner Danmarks største legeplads for unge tech-entreprenører

DTU Skylab er stedet for entreprenante studerende, som enten pusler med ideen om egen startup, har brug for at lave en prototype eller leder efter sparring og idéer til et nyt projekt. DTU har skudt 25 mio. kr. ind i helt nye faciliteter, som skal danne rammen om fremtidens startups.

09 JUL

Man kan ikke købe sig til innovation

Ni danske virksomheder deler ud af deres erfaringer i et nyt inspirationskatalog, der er igangsat af Innovationsforum DTU. Casene viser, at innovationsledelse er konkret og håndterbart.

Innovation og produktudvikling
23 MAJ

Ambitiøs uddannelse i Big Data styrker dansk erhvervsliv

26. maj offentliggøres DTU´s nye mulighed for at specialisere sig inden for Data Science  (Big Data), som vil være til gavn for både offentlige myndigheder og det private erhvervsliv og som vil tiltrække danske og udenlandske talenter.  Specialiseringen er udviklet i tæt samarbejde med dansk erhvervsliv med fokus på tværfaglighed og...

Dataanalyse System- og datasikkerhed
Foto: Colourbox
20 MAJ

’Innovation skal styrkes blandt folkeskoleelever’

Danske virksomheder gør meget for at styrke børn og unges lyst til at arbejde innovativt i samarbejde med uddannelsessektoren, viser en ny rapport. Men innovationsaktiviteterne bør begynde allerede i folkeskolen, mener DTU.

04 APR

Stort år for DTU’s iværksættere

Forskere og studerende på DTU skabte 19 nye virksomheder i 2013 – en fordobling i forhold til 2012. Mange faktorer har medvirket til væksten.

Launch Nordic
25 MAR

Nyskabende idéer skal fremme bæredygtighed

Ny nordisk samarbejdsplatform, Launch Nordic, sætter fokus på at fremme den globale bæredygtighed. DTU bidrager med ekspertviden inden for teknologi og innovation.

2013
11 OKT

Flere vækstiværksættere i Danmark

Industriens Fond har bevilget 22 mio. kr. til syv projekter, der fokuserer på, hvordan man identificerer og understøtter danske iværksættere, så de for alvor kan bidrage til vækst i et globalt konkurrencemiljø. I den forbindelse har DTU sammen med projektpartnere modtaget knap 13,8 mio. kr. til fire projekter:

Innovation og produktudvikling
11 OKT

Fremtidens entreprenører blev fejret

DTU-studerende har igen i år sat et stærkt præg på Venture Cup, iværksætter- og entreprenørkonkurrencen for universitetsstuderende. Det blev markeret ved en reception på DTU, hvor der blev sagt tillykke til konkurrencedeltagerne og vinderne af årets cup.

Spildevand og vandafledning Mikro- og nanoteknologi Sensorer Entreprenørskab Innovation og produktudvikling
25 JUN

DTU innovatorium officielt åbnet

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr har officielt åbnet DTU Innovatorium, og hun opfordrer de studerende til at bruge værkstedet i stor stil, for der er efterspørgsel efter både danskere og danske idéer i udlandet, fortæller hun.

25 FEB

Opfindelse nummer 1000 er afleveret på DTU

En forsker ved DTU Fotonik har for nyligt afleveret anmeldelse af opfindelse nummer 1000 i rækken af opfindelser, som er indgivet af forskere på DTU. DTU har gennem de seneste år markeret sig som Danmarks mest patent-aktive universitet med 147 anmeldelser af opfindelser alene i 2012, hvilket var en markant stigning på næsten 50 % i...

Innovation og produktudvikling