Anne Elisabeth Haxthausen

Anne Elisabeth Haxthausen

Lektor

DTU COMPUTE
Institut for Matematik og Computer Science

Danmarks Tekniske Universitet

Asmussens Alle

Bygning 322, rum 216

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Fax 45 93 00 74
E-mail aeha@dtu.dk
ORCID 0000-0001-7349-8872
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
CV
Loading

DTU Nyheder

2018
Vandforsyning i Bidibidi flygtningelejren. Fotograf: Iskandar Tange
10 DEC

Nyt værktøj sikrer bæredygtig vandforsyning i flygtningelejre

Et samarbejde mellem Dansk Flygtningehjælp og forskere fra DTU har skabt et værktøj, der fremover kan anvendes til beslutning om bæredygtig vandforsyning i flygtningelejre.

Vandforsyning
2017
DTU Energy took part in the International Jamboree 2017
28 JUL

DTU Energi deltog ved Spejdernes Lejr 2017

DTU Energy deltog ved Spejdernes Lejr i Sønderborg, hvor danske og internationale spejdere, spejderledere og forældre fik indblik i de mange energiteknologier, som DTU forsker i.

Energi Brændselsceller Energieffektivisering Energilagring Solenergi Energisystemer Fossile brændsler Vindenergi Elektrokemi
2016
07 APR

Halm kan levere byggestenene til tøj og medicin

Glukose fra halm kan komme til at spille en stor rolle i fremtidens fremstilling af mange dagligdagsprodukter. Et prisvindende ph.d.-projekt fra DTU Kemiteknik skal afdække, hvordan man gennem nye processer kan være med til at øge værdigevinsten fra halm og gøre det til en effektiv og rentabel forretning...

Eliteforsk 2016. Tre ph.d-studerende fra DTU modtager rejsestipendier. Foto: Ditte Valente.
26 FEB

EliteForsk hædrer ph.d.-studerende fra DTU

Tre ph.d.-studerende fra DTU modtog på den årlige EliteForsk-konference rejsestipendier på 200.000 kroner til forskningsophold i udlandet. Konferencen hyldede desuden modtagerne af Sapere Aude-bevillingerne, heriblandt fire DTU-forskere.

Energiproduktion Celler Bakterier og mikroorganismer Organisk kemi
2015
Foto: Banedanmark
04 DEC

Matematik mindsker risiko for togkollison

Når Banedanmark næste år starter udskiftningen af forældede signalsystemer med ny teknologi, er sikkerheden beregnet af matematikere på DTU.

Transportsikkerhed Matematisk modellering Computerberegning It-systemer Software og programmering
Foto: Colourbox
01 DEC

Matematisk gennembrud øger togsikkerheden

Når Banedanmark næste år starter udskiftningen af de gamle signalsystemer, er sikkerheden beregnet på DTU med en helt ny metode.

Matematik Matematisk modellering Transport og logistik Transportsikkerhed Informationsteknologi Software og programmering
Foto: Sabina Askholm Larsen/DTU
16 NOV

Tre nye ph.d.-studerende sætter fokus på Grønland

Center for Arktisk Teknologi (ARTEK) på DTU Byg har ansat tre nye ph.d.-studerende.  Alle tre projekter vil på hver deres måde sætte fokus på emner, der kan komme det grønlandske samfund til gavn.

Polarforskning Byggematerialer Indeklima Klimaændringer Fiskeri og fiskebestande Isforskning Affaldshåndtering Bygningsdesign
Signaler
12 MAJ

Matematik mindsker risiko for togkollision

Når Banedanmark næste år starter udskiftningen af forældede signalsystemer med ny teknologi, vil en ny form for sikkerhedsberegning blive taget i brug. Matematiske metoder udviklet på DTU Compute gør det muligt at øge sikkerhedsniveauet på de danske jernbanestrækninger. 

Informationsteknologi Matematik
2014
Photo: Colourbox.com
04 DEC

1. plads til sporing af melamin i FOSS Challenge

En studerende fra DTU Fødevareinstituttet løb med 1. pladsen for udvikling af et apparat, der kan spore melamin i mælkepulver i FOSS Challenge, som er en innovationskonkurrence for studerende. Under konkurrencen blev deltagernes innovative ideer testet sammen med medarbejdere fra FOSS.

Fødevareteknologi Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
2013
Frits
21 NOV

Frits Møller Andersen udnævnt til professor på DTU Management Engineering

DTU Management Engineering bød den 1. oktober Frits Møller Andersen velkommen som ny professor i anvendt økonometri og energiefterspørgselsmodellering.