Læs eller bestil DTU's studiekatalog her.
Alle uddannelsesretninger alfabetisk
Som erhvervsorienteret universitet er målet at levere forskning på et højt internationalt niveau, der tager udgangspunkt i teori- og modelopbygning og empiri.
DTU samarbejder med erhvervsliv og myndigheder om innovative løsninger, der opstår i krydsfeltet mellem teknisk videnskab og kreativitet, teori og praksis, universitet og samfund.
DTU udvikler campus til glæde for studerende og forskningen.
Læs om byggeprojekterne
DTU BIOENGINEERING Institut for Bioteknologi og Biomedicin
Administration
Søltofts Plads
Bygning 221, rum 022
2800 Kgs. Lyngby
Få tilsendt vCard på e-mail.
Et nyt studie viser, at bakterierne i tarmen har større betydning for vægttab end kost og gener tilsammen.
DTU spin-out Chromologics rejser 14 millioner kroner til at fremskynde udvikling og godkendelse af ChromoRed, et naturligt og bæredygtigt rødt farvestof til fødevarer.
Nye metoder udviklet på DTU Bioengineering har potentiale til at omdanne plastikaffald, så det kan anvendes som en ny kilde til kulstof.
Forskere fra DTU har som de første vist, at modermælk fremmer etableringen af sundhedsfremmende bakterier i det voksne tarmmikrobiom. Det kan føre til næste generations sundhedsfremmende modermælkserstatning.
Lektor Andreas Laustsen har udviklet en ny metode til hurtigt at opdage nye bredspektrede antistoffer mod slangegift. Metoden vil også kunne bruges til at finde nye antistoffer mod bakterier og vira.
På ganske kort tid er det lykkedes forskere på DTU at lave enzymer, som producenterne manglede for at kunne lave coronatests.
Med en innovativ metode har kandidatstuderende Sofie Føns taget det første skridt til at udvikle verdens første modgift mod edderkoppegift baseret på menneskelige antistoffer.
Forskere fra DTU og forskningsenheden for børneastma, COPSAC, har som de første i verden vist, at reaktioner i små børns immunforsvar kan bruges til at forudsige risikoen for, at de udvikler astma.
Flere end 250 deltagere fra universiteter, organisationer og industri mødtes i sidste uge på DTU og diskuterede, hvordan man kan bruge bioteknologi til at skabe en bæredygtig fremtid.
Forskere har fundet en måde at bruge Parkinsons-proteinet til at skabe en super-hæmmer, der effektivt stopper udviklingen af sygdommen.
DTU Bioengineering samler forskere fra industri og universiteter i et et-dags symposium, og peger på bioteknologi som et effektivt værktøj til at skabe en bæredygtig fremtid.
Forskere på DTU sætter fart på udviklingen af nye metoder til at designe medicin baseret på menneskelige antistoffer, som vil kunne bruges til behandling af kræft, autoimmune sygdomme, multiresistente bakterier og forgiftninger efter slangebid.
Novo Nordisk Fonden donerer 2.4 mio. kroner til at sikre elever i folkeskolen og gymnasiet gratis undervisningsmaterialer i bioteknologi fra DTU.
Skal vi helt bogstavligt til at spise vores juletræer? Ifølge en ny undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nature Communications er det en rigtig god ide, hvis vi gerne vil være sundere.
Med en bevilling på 10 millioner kroner fra Villum Young Investigator programmet vil lektor Andreas Hougaard Laustsen som den første i verden udvikle modgifte mod slangebid baseret på fuldt humane antistoffer.
DTU styrker forskning og innovation inden for bioteknologi og biomedicin ved at udbygge DTU Bioengineering med tre forskningsgrupper fra DTU Nanotech.
Adjunkt Mikkel Bentzon-Tilia modtager 5,9 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfonds Sapere Aude-program til sit projekt 'Mikrobielt mørkt stof: En uudnyttet kilde til nye naturstoffer'.
Professor MSO Mikael Rørdam Andersen fra DTU Bioengineering har modtaget Jorcks Fonds Forskningspris 2018 som en anerkendelse af hans forskning inden for bioteknologi.
Kan utiltrækkende kropslugt forklare, at neandertalerne udddøde? Det spørgsmål vil lektor Henrik Toft Simonsen fra DTU Bioengineering og professor Tom Gilbert fra Statens Naturhistoriske Museum på Københavns Universitet afklare med en bevilling på knap to mio. kroner fra Villumfonden.
DTU professor Lone Gram er udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen for sin forskning i mikroorganismers positive og negative indflydelse på menneskeheden.