Charlotte Jacobsen

Charlotte Jacobsen

Professor, forskningsgruppeleder

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer – Analyse og Anvendelse

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 204, rum 112

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
Loading

DTU Nyheder

2020
Cellekerne i en ægcelle fra europæisk ål. Foto: Michelle Jørgensen.
04 JUN

Ph.d.-forsvar om reproduktiv fysiologi hos ål

Den 11. juni 2020 forsvarer Michelle Jørgensen, DTU Aqua sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges online.

Fisk og skaldyr Gener og genomer
Johanna Kottmann i EEL-HATCH-faciliteten i Hirtshals. Foto: Sune Riis Sørensen
22 APR

Ph.d.-forsvar om ægkvalitet og fosterudvikling hos europæisk ål

Den 29. april 2020 forsvarer Johanna S. Kottmann sin ph.d.-afhandling. På grund af COVID-19 gennemføres forsvaret online.

Grønsund Havbrug. Foto tilhører Aquapri
10 MAR

Tekop-princip skal udnyttes i miljøvenlige havbrug

Optimering af foder og en anden udformning af burene skal sikre, at havbrug fremover udleder mindre fosfor til miljøet.

Hav- og dambrug Kyster og havne
2019
Fisk. Foto: Colourbox.dk
12 DEC

Havets rester bliver fremtidens bæredygtige fødevarer

For at nå FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling bør vi udnytte havets ressourcer og skabe næringsrige fødevarer af affaldsprodukter fra fiskeriet, f.eks. leveret fra torskefisk eller resterne fra fiskefileterne. DTU fødevareinstituttet er gået under havoverfladen og skaber fundamentet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Atlantic Sapphire, Homestead, USA. Foto: Thue Holm.
30 OKT

Forskere og industri deler viden om miljøvenligt fiskeopdræt

Deltagere fra hele verden fik på 5. NordicRas Workshop bl.a. indsigt i nogle af verdens største recirkulationsanlæg med landbaseret fiskeopdræt.

Hav- og dambrug Fisk og skaldyr Spildevand og vandafledning
Image: Colourbox.dk
29 OKT

Tang og mikroalger på menuen

For at kunne producere nok fødevarer til at brødføde jordens voksende befolkning i fremtiden ser DTU Fødevareinstituttet på det store potentiale i at udnytte havets ressourcer som tang og mikroalger til fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Biologiske systemer Innovation og produktudvikling
Udsnit af kort over vigtigste levesteder for fisk i danske farvande. Grafik: DTU Aqua.
21 OKT

Her er de vigtigste levesteder for fisk i indre danske farvande

Ny kortlægning viser, hvilke områder der bør tages særligt hensyn til for at fremme fiskebestandene.

Fiskeri og fiskebestande Økosystemer
Mayonnaise enriched with an omega-3 high fat emulsion stabilized with milk protein and surfactants. Image: Thomas Breitenbach, Aarhus University
20 JUN

Kaffesyre kan bremse harskning af fiskeolier i fødevarer

Ny viden fra DTU Fødevareinstituttet kan gøre det lettere at tilsætte fiskeolier til fedtholdige fødevarer, uden at de hurtigt bliver harske.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
ROV - undervandsrobot
17 JUN

Undervandsrobot kan tælle søstjerner og måle biomasse

Specialudviklede, smarte sensorer og særligt undervandskamera kan gøre robotter i stand til at klare f.eks. overvågningsopgaver under vandet.

Fødevarer, fisk og landbrug Robotteknik og automation Matematisk modellering
Image: WaSeaBi
29 MAJ

Fiskeindustrien skal udnytte egne restprodukter

Et europæisk forskningsprojekt med DTU Fødevareinstituttet i spidsen skal udvikle teknologiske løsninger, der kan gøre restprodukter i fiskeindustrien til en indtægtskilde. Projektet skal bl.a. undersøge, hvad der spænder ben for, at fiskeproducenter bruger deres egne restprodukter til at lave...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Pighvar. Foto: Per Dolmer og Claus Stenberg.
02 MAJ

Ph.d.-forsvar om opvækstområder for fladfiskeyngel i de indre danske farvande

14. maj 2019 forsvarer Elliot John Brown sin ph.d.-afhandling på DTU i Lyngby