Charlotte Jacobsen

Charlotte Jacobsen

Professor, forskningsgruppeleder

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer – Analyse og Anvendelse

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 204, rum 112

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2019
12 DEC

Havets rester bliver fremtidens bæredygtige fødevarer

For at nå FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling bør vi udnytte havets ressourcer og skabe næringsrige fødevarer af affaldsprodukter fra fiskeriet, f.eks. leveret fra torskefisk eller resterne fra fiskefileterne. DTU fødevareinstituttet er gået under havoverfladen og skaber fundamentet for fremtidens fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
29 OKT

Tang og mikroalger på menuen

For at kunne producere nok fødevarer til at brødføde jordens voksende befolkning i fremtiden ser DTU Fødevareinstituttet på det store potentiale i at udnytte havets ressourcer som tang og mikroalger til fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Biologiske systemer Innovation og produktudvikling
20 JUN

Kaffesyre kan bremse harskning af fiskeolier i fødevarer

Ny viden fra DTU Fødevareinstituttet kan gøre det lettere at tilsætte fiskeolier til fedtholdige fødevarer, uden at de hurtigt bliver harske.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
29 MAJ

Fiskeindustrien skal udnytte egne restprodukter

Et europæisk forskningsprojekt med DTU Fødevareinstituttet i spidsen skal udvikle teknologiske løsninger, der kan gøre restprodukter i fiskeindustrien til en indtægtskilde. Projektet skal bl.a. undersøge, hvad der spænder ben for, at fiskeproducenter bruger deres egne restprodukter til at lave nye ingredienser.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
29 APR

Stort marked for bæredygtigt fiskefoder lavet af mikroalger

Bæredygtigt fiskefoder lavet af mikroalger har stort potentiale som et foderalternativ i fremtidens lakseopdræt, viser en markedsanalyse, der er udarbejdet som del af et forskningsprojekt ledet af DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
17 APR

Fra tang til proteiner

Fødevareforskere har opfundet metoder til at udvinde proteiner fra tang. En af dem afprøves nu i et pilotanlæg i ingrediensvirksomheden CP Kelco.

01 MAR

Nye proteinkilder

Cases om DTU’s forskning og innovation inden for proteiner til foder og fødevarer.

23 JAN

Deltag i seminar om bæredygtige ingredienser

Hør på et seminar den 8. april om DTU’s forskning i fremstilling af bæredygtige ingredienser, som er med til at øge Danmarks styrkeposition på området.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2018
29 NOV

Studerende skal lave ingredienser af nye biomasser og restprodukter

Et nyt kursus skal gøre DTU studerende i stand til at trække ekstra værdi ud af fødevareindustriens restprodukter ved at skabe nye, bæredygtige ingredienser.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
05 JUL

Stor tidsbesparelse i udviklingen af hudplejeprodukter

Hudplejeproducenter kan med en ny metode fra DTU Fødevareinstituttet forudsige holdbarheden af deres produkter på bare én måned i stedet for et halvt år som nu.

Bioteknologi og biokemi
2017
20 DEC

Invitation til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør om, hvordan bedre udnyttelse af havets ressourcer kan være med til at brødføde verden. 

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion
28 MAR

Mikroalger har stort potentiale som ingrediens i fiskefoder

Industrielt fremstillede mikroalger kan blive en bæredygtig ingrediens i fiskefoder, viser et projekt fra DTU Fødevareinstituttet. I projektet er koncepter udviklet til at dyrke, høste, tørre og opbevare to typer af alger, der er rige på protein, antioxidanter og omega 3 fedtsyrer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
2016
07 SEP

Antioxidanter i blæretang kan give fødevarer bedre smag

Blæretang fra danske farvande indeholder antioxidanter, som effektivt kan forhindre at fedtstoffer i en række produkter bliver harske, hvilket kan give en ubehagelig smag og lugt. Det viser et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet. Mere forskning i antioxidanternes struktur og virkning er dog nødvendig, før fødevare-, kosmetik- og medicinalindustrien...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
26 APR

Nye udvindingsmetoder skal mindske spild i tangindustrien

Danske virksomheder skal udvinde og afsætte flere af de værdifulde stoffer, som findes i tang. Det vil DTU Fødevareinstituttet hjælpe virksomhederne med i et nyt treårigt projekt. Projektet vil kunne nedbringe produktionsspild og har netop modtaget mere end syv millioner kroner i støtte fra GUDP.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
13 APR

Helt fint at stege i planteolie

Der er ikke videnskabeligt belæg for, at folk skal gå udenom koldpressede olier som fx jomfruolivenolie, når de steger mad derhjemme. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet af den effekt, som stegetid og -temperatur har på fedtsyresammensætningen i og harskning af forskellige spiseolier.   

Fødevarer, fisk og landbrug
02 FEB

Tang skal dyrkes i stor skala til brug i fødevarer og hudcremer

Mens landbrugsjorden er ved at være fyldt, er der gode muligheder for at dyrke flere afgrøder i havene. Mange arter tang er meget næringsholdige, og flere af algernes bioaktive stoffer kan med fordel benyttes i forbindelse med fremstilling af fødevarer og kosmetik. DTU Fødevareinstituttet deltager i et forskningsprojekt finansieret af...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2015
15 OKT

Europæisk pris for forskning i omega-3 fedtsyrer

En ung forsker fra DTU Fødevareinstituttet har høstet en pris for sin forskning i teknologier til at forhindre harskning af omega-3 fedtsyrer, der tilsættes berigede fødevarer. Prisen – the European Young Lipid Scientist Award – er blevet uddelt ved en konference i Italien. Det er tiende gang, at prisen bliver uddelt og anden gang, at...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
2014
27 NOV

Udvikling af omega-3-holdige ingredienser vinder innovationspris

En forretningsidé, hvor restprodukter fra fiskeindustrien bliver forvandlet til værdifulde ingredienser fulde af omega-3 fiskeolier, har vundet innovationskonkurrencen ved Nordeuropas største landbrugsmesse. Projektidéen bygger på et samarbejde mellem professor Charlotte Jacobsen ved DTU Fødevareinstituttet og den danske virksomhed inOmega3...

Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
2013
30 JUL

Nyt lys over sundhedsfremmende fedtsyrer

Nye analyser har belyst udfordringen ved at anvende de særlige marine fedtstoffer phospoholipider til berigelse af fødevarer. Ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet har kastet lys over de marine phospoholipiders anvendelighed til fødevareberigelse.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
24 JUL

Bog om berigelse af fødevarer med omega-3

Ny bog af forskere fra DTU Fødevareinstituttet giver overblik over berigelse af fødevarer med omega-3 fedtsyrer, hvor en særlig udfordring er at undgå, at fedtsyrerne harskner og giver en ubehagelig afsmag i fødevaren.

Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
24 JAN

Fiskeolier til mennesker er ikke rådne

Fiskeolier til mennesker skal være lavet af friske fisk, de gennemgår en produktionsproces, som gør olien fri for mikroorganismer, og de har sundhedsgavnlige effekter. DTU Fødevareinstituttet svarer i et fagligt notat og udsendelser i Danskernes Akademi på de spørgsmål, DR's program Kontant har rejst om produktion og kvalitet af fiskeolier...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
23 JAN

Fiskeolier til mennesker er ikke rådne

Fiskeolier til mennesker skal være lavet af friske fisk, gennemgår en produktionsproces, som gør olien fri for mikroorganismer, og har sundhedsgavnlige effekter. DTU Fødevareinstituttet svarer i et fagligt notat og udsendelser i Danskernes Akademi på de spørgsmål, DR’s program Kontant har rejst om produktion og kvalitet af fiskeolier på...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2012
15 NOV

Præsentationer fra seminar om sunde fedtstoffer

DTU fødevareinstitut var den 5. november 2012 vært for et seminar om sunde fedtstoffer. Seminaret havde fokus på, om danskerne får dækket behovet for omega-3, på fedtstoffernes sundhedseffekter, om tilsætning af omega-3 fedtsyrer til andre fødevarer og om fremtidens kilder til omega-3 fedtsyrer.

Ernæring og kostvaner
17 OKT

Invitation til seminar om sunde fedtstoffer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om sunde fedtstoffer med fokus på omega-3 fedtsyrer den 5. november. Kom og hør, om danskerne får dækket behovet for omega-3 fedtstyrer fra fisk, om der er tilstrækkelig dokumentation vedrørende sundhedseffekter, om tilsætning af omega-3 fedtsyrer til andre fødevarer er et alternativ til fisk...

Ernæring og kostvaner
28 SEP

Invitation til symposium om omega-3 i fødevarer og foder

Den 14.-15. november sætter et symposium fokus på produktion, anvendelse og ernæringsmæssige aspekter af nye kilder til omega-3 fedtsyrer. Bag symposiet står Nordisk Lipidforum og Euro Fed Lipid, divisionen for Marine Lipider, som DTU Fødevareinstituttet står i spidsen for.

11 JUN

Kartofler gør fisken langtidsholdbar

En gruppe forskere fra DTU Fødevareinstituttet har udvundet et ekstrakt fra kartoffelskræller, der kan forhindre udvikling af harsk lugt i fiskefars.

Fødevareteknologi
2010
24 MAR

Prisbelønnet forskning i omega-3 berigelse

Seniorforsker Charlotte Jacobsen fra DTU Fødevareinstituttet har som den første dansker modtaget prestigefyldt fransk pris for sin forskning i at bruge omega-3 fiskeolie i fødevarer. Prisen La Médaille Chevreul bliver hvert år uddelt af den franske organisation for lipider og fedtstoffer, Association Francaise pour l’étude des Corps Gras...

Fødevarekvalitet Ernæring og kostvaner Bioteknologi og biokemi
0001
Photo: Colourbox.com
01 JAN

$name

01 JAN

$name