Specialpædagogisk støtte – SPS

Når du studerer på DTU, har du mulighed for at søge om SPS, hvis du har en varig funktionsnedsættelse. Støtten gives for at kompensere dig, så du så vidt muligt kan studere på lige fod med dine medstuderende. Du kan læse mere om SPS og dine støttemuligheder på dtu.dk.

Vigtige svar på relevante spørgsmål om SPS


Får DTU automatisk besked om mit støttebehov?
Nej. Selv om du tidligere har modtaget SPS, og selv om du måske stadig har støtteudstyr i udlån, så får DTU IKKE automatisk besked om, at du har brug for SPS til din nye uddannelse. Du skal derfor huske at kontakte os, hvis du har et støttebehov.

Har det betydning for min optagelsesmulighed på DTU, at jeg modtager SPS?
Nej. Der forekommer ingen forskelsbehandling baseret på SPS i forhold til din mulighed for at blive optaget på en uddannelse på DTU – hverken positivt eller negativt.

Hvem får information på DTU?
Hvis du henvender dig med spørgsmål eller uploader dokumentation til Optagelsesenheden eller til SPS-enheden på DTU forbliver dine oplysninger hos disse to enheder. Vi har tavshedspligt og videregiver ikke oplysninger til andre. Det kommer heller ikke til at fremgå af dit eksamensbevis, hvis du har modtaget SPS-støtte under din uddannelse.

Hvornår skal jeg søge?
Ansøgningsprocessen til SPS kan være omfattende og lang. Det er derfor meget vigtigt, at du kontakter os så tidligt, som muligt.

Forhåndsgodkendelse: Med en forhåndsgodkendelse har vi mulighed for at søge om SPS til dig allerede i løbet af juli. Hvis du vil vide mere om dine muligheder for forhåndsgodkendelse skal du kontakte optagelsen på DTU: optagelse@adm.dtu.dk

Almindelig optagelse: Ved almindelig optagelse, har vi mulighed for at søge om SPS til dig, så snart du er blevet optaget på DTU, har takket ja til din uddannelse og er blevet overført til DTU’s system. I 2021 sker dette tidligst den 1, januar for vinteroptag og den 3. august for sommeroptag.

Hvordan skal jeg søge?
Forhåndsgodkendelse: Hvis du er blevet forhåndsgodkendt på en uddannelse til DTU, skal du hurtigst muligt kontakte SPS-enheden på DTU enten via mail eller telefonisk. Find kontaktinformationer på dtu.dk.

Almindelig optagelse: Fra den 1. januar i for vinteroptag og den 3. august for sommeroptag kan du oprette dig i DTU's SPS-henvendelsesportal. Læs mere på dtu.dk.