Sådan søger du optagelse på bacheloruddannelsen

Du skal søge om optagelse på DTU via Den Koordinerede Tilmelding (KOT):

  1. Login på optagelse.dk med NemID.
  2. Opret en eller flere ansøgninger.
  3. Upload din dokumentation og tilknyt den til hver uddannelse. Husk at sørge for at vedhæfte en korrekt version af dit eksamensbevis, hvis ikke det kan hentes direkte fra eksamensdatabasen. 
  4. Underskriv og godkend.
  5. Tjek din kvittering fra optagelse.dk. Du modtager én kvittering for hver ansøgning, du opretter. På din kvittering vil det fremgå, om du mangler at uploade dokumentation. Kvitteringen er dog ikke bevis for, at du har uploadet alle dine dokumenter korrekt. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter optagelse.dk. Frem til den 8. juli kan bilag til DTU ændres/opdateres. Bemærk, at kvitteringen ikke kan fremskaffes på ny, hvis du mister den.
  6. DTU sender en kvitteringsmail for modtagelse af din ansøgning.
  7. På UnistartDTU kan du se vores registrering af dine ansøgninger (efter du har modtaget kvitteringsmailen).
  8. Fra den 1. februar til den 5. juli kl. 12 har du mulighed for at søge om optagelse og uploade dokumentation på UnistartDTU. Du får svar på din ansøgning den 26. juli. Hvis du bliver optaget på DTU, kan du se dit optagelsesbrev på UnistartDTU

 

Søg optagelse via kvote 1

Du kan søge om optagelse gennem kvote 1, hvis du har en adgangsgivende eksamen, opfylder adgangskravene til den bacheloruddannelse, du vil læse, og har et karaktergennemsnittet, der er højt nok til at blive optaget
Se, hvordan du søger om optagelse i kvote 1

 

Søg optagelse via kvote 2

Du kan søge om optagelse gennem kvote 2, hvis du opfylder adgangskravene til den bacheloruddannelse, du vil læse, men er usikker på, om dit karaktergennemsnittet er højt nok til at blive optaget og vil vurderes på din motivation og dine kvalifikationer ud over den adgangsgivende eksamen
Se, hvordan du søger om optagelse i kvote 2

 

For adgangskursister

Har du et adgangskursus til ingeniøruddannelserne, skal du være opmærksom på, at du kun kan søge om optagelse via kvote 2.
Se, hvordan du søger, hvis du er adgangskursist

 

Retningsskift og studieskift

Læser du en anden uddannelse, men vil skifte til en bacheloruddannelse på DTU, eller vil du skifte til en anden bachelorretning?
Se, hvordan du søger om retningsskift eller studieskift

 

Genoptagelse

Har du tidligere læst på DTU, og vil du gerne søge ind på den samme uddannelse igen?
Se, hvordan du søger om genoptagelse

 


 

Optagelse på General Engineering

Vær opmækrsom på, at der gælder særlige regler for ansøning og optagelse på den engelssksprogede bacheloruddannelse General Engineering. 
Læs mere om ansøgning og optagelse på General Engineering

 

Har du spørgsmål? Kontakt Studievejledningen