Headhuntet til chefstilling

Selvom Torben Høberg endnu ikke har fået sit diplom fra Ingeniørernes Lederuddannelse, så har det på en måde allerede skaffet ham et nyt job. For få måneder siden blev han headhuntet til en chefstilling. Blandt andet på grund af de kompetencer, som han har fået på DTU i Ballerup.

Torben Høberg skal lige dobbelttjekke, hvor hvilke maskiner står, på virksomheden GEAs lager i Gladsaxe. Det er her han for ganske nylig blev ansat til at stå for at udvikle service af forretningen til GEA niro produkt porteføljen og stå for kundeplejen i Skandinavien, som leder af firmaets After Sales og Service afdeling, så alt er nyt for ham.

”Hvis jeg ikke havde været på EBA Ingeniørernes Lederuddannelse, så havde jeg nok stadig været sælger hos FLSmidt", smiler han. I stedet har han de seneste fem år udviklet sig både på skolebænken og karrierestigen. Det har blandt andet betydet en udstationering i Asien og nu også et firmaskifte.

Konservative virksomheder kræver karakterblade

Ellers har Torben Høberg taget hele sin tur op ad rangstigen hos den tidligere arbejdsgiver, hvor han begyndte med at programmere el-skabe. Inden da havde han været hos et andet stort dansk firma. Danfoss var hans første arbejdsplads, da han var færdig med sin første uddannelse som automatikmekaniker i Sønderjylland. Så han kendte godt både kulturen i ældre, store virksomheder og i forhold til videreuddannelse. Og Torben Høberg var sikker på, at det sidste ville være nødvendigt, hvis han skulle kunne avancere i de første.

”Hvis jeg skal videre i en konservativ virksomhed, så skal jeg have noget mere i rygsækken. Et nyt eksamensbevis er et must, sådan tænkte jeg,” forklarer Torben Høberg. Derfor begyndte han at lede efter muligheder for at videreuddanne sig. Han fik FLSmidt med på at betale for kurserne på EBA – Ingeniørernes Lederuddannelse. Firmaet gav pengene og Torben gav sin tid.

Læring blev projektudvikling

Til gengæld fik FLSmidt en medarbejder, der skrev dedikerede projektopgaver om sin arbejdsplads og på den måde produktudviklede i skoletiden. De opgaver kunne Torben så præsentere for sine chefer.

”Jeg kunne bruge alt det nye, jeg lærte direkte. Opgaverne gjorde, at jeg kunne promovere mig selv og bringe nye idéer til ledelsen,” fortæller han.
Virksomheden kunne godt få øje på Torben Høbergs potentiale og udvikling. Derfor gav den ham muligheden for at prøve kræfter med en helt ny opgave. Han blev sendt til Vietnam, hvor han fik to år til at bygge firmaets servicevirksomhed op fra bunden og finde sin egen lokale afløser. Det havde han klaret, da der var gået 13 måneder.

Karrieren kom i vejen

Den fart der har været på i Torbens arbejdsliv betyder, at det ind i mellem har været svært at finde den tid, som han skulle kaste i uddannelsen.
”Det er et stort plus, at studiet er så fleksibelt, når karrieren kommer i vejen” griner han.
Torben Høberg har brugt de frie rammer ved at tage et fag per semester og lidt orlov fra bøgerne. Han mangler nu bare den sidste afsluttende opgave, men den bliver udskudt til næste semester. For han har også et privatliv.
”Udover det nye job, så er jeg lige blevet far og vi er flyttet i hus, så det er noget andet, der er fokus på her og nu,” fortæller han.

Vil selv ansætte folk med diplom

Men at han nok skal få den opgave afleveret inden den sidste deadline, det er han slet ikke i tvivl om. Også selvom han i princippet allerede er i en af den slags stillinger, som var hans mål med at tage uddannelsen. Diplomet vil være nyttigt i fremtiden.
”Hvis jeg selv skulle finde folk, så ville jeg jo også helst have nogen med papir på det, de kan. For det viser jo også, at man kan køre noget i mål.”

Selvom skemaet er presset lige nu, så kan Torben også sagtens forestille sig, at han også fremover vil holde øje med, hvordan han kan efteruddanne sig. ”Jeg kunne sagtens finde på at tage flere af fagene på EBA Ingeniørernes Lederuddannelse enkeltvis bare for at få mere viden. Groft sagt så har der været krav om, at jeg valgte en tredjedel af dem, men der er otte ud af ti, jeg har lyst til at læse,” forklarer han.

Viden bliver virkelighed

De største plusser ved undervisningen har været, at alt har haft relation til den virkelighed, han har arbejdet i.
”Det hele har været meget ”hands on”. Det passer rigtig godt til mit temperament, at jeg kunne bruge det direkte,” siger Torben Høberg.

Hvordan Toben Høbergs viden er blevet omsat til virkelighed er hans nuværende job et tydeligt bevis på.
”Hvis jeg ikke havde taget EBA Ingeniørernes Lederuddannelse, så havde jeg nok stadig være sælger hos FLSmidt. Uden uddannelsen var jeg ikke kommet til Vietnam og så havde jeg ikke været her,” fastslår han.

Kontakt Ingeniørernes Lederuddannelse

Lautrupvang 15
2750 Ballerup
Tlf. 3588 5088
diplom@diplom.dtu.dk