Studievejledning
Brug for vejledning?
I Studievejledningen kan du få hjælp og vejledning om dit uddannelsesvalg og hvordan du søger optagelse på kandidatuddannelsen.
Med kandidatuddannelsen Akvatisk Videnskab og Teknologi kan du bidrage til bæredygtig fangst og produktion af fisk og skaldyr, miljøvurdering og forvaltning af hav, søer og vandløb og den nyeste forskning i akvatiske økosystemer og organismer og deres indflydelse på det globale klima.
To tredjedele af jordkloden er dækket af vand, og havene, søerne og vandløbene er af afgørende betydning for reguleringen af Jordens biogeografi og klima samt for bevarelsen af biodiversiteten. Samtidig er en stor del af verdens befolkning afhængig af fiskeri og akvakultur som fødevare eller indtægtskilde, og ”blå vækst” står højt på den politiske dagsorden.
Globalt står vi over for store udfordringer i forhold til miljø og fødevareforsyning. Det er i stigende grad nødvendigt, at vi udnytter de marine og ferske vandes økosystemer på en mere bæredygtig måde, og at vi udvikler teknologi til bæredygtig produktionen af fisk og skaldyr. Kun på den måde kan vi reducere den miljømæssige påvirkning fra øgede menneskelige aktiviteter og samtidig bevare et sundt akvatisk miljø.
Kandidatuddannelsen i akvatisk videnskab og teknologi beskæftiger sig med akvakultur, fiskeri, oceanografi og forvaltning af akvatiske ressourcer. Uddannelsen fokuserer på de udfordringer, der er forbundet med bæredygtigt fiskeri og akvakultur, klima- og miljøforandringer samt bevarelsen af sunde økosystemer i hav, søer og vandløb.
Vores tilgang er at kombinere interdisciplinær viden om akvatiske økosystemers funktion og levende ressourcer med matematiske, statistiske og teknologiske færdigheder. Det vil give dig kompetencer til at hjælpe med at løse globale udfordringer i det akvatiske miljø og indenfor fødevareproduktion.
Kandidatuddannelsen ”Akvatisk Videnskab og Teknologi” har fokus på:
Undervisningen er tværfaglig og indeholder gode muligheder for feltarbejde.
På ’Akvatisk Videnskab og Teknologi’ kan du specialisere dig inden for én af de tre studielinjer:
Som kandidat i akvatisk videnskab og teknologi vil du - afhængigt af din specialisering - kunne arbejde med forvaltning af akvatiske ressourcer inden for akvakultur, fiskeri eller oceanografi, fx:
Som kandidat i akvatisk videnskab og teknologi kan du fx søge job inden for:
Akvatisk Videnskab og Teknologi er en relativt ny kandidatuddannelse. Antallet af færdige cand.polyt.’er er derfor stadig begrænset, men 90 % af vores kandidater har studierelevant job (januar 2015). Ca. halvdelen af de nuværende kandidater har en ph.d.-stilling, mens den anden halvdel er ansat i fx virksomheder og kommuner.
Når du er uddannet civilingeniør, kan du måske fortsætte på det 3-årige ph.d.-studie, som på DTU er en forskeruddannelse i international topklasse. Du kan vælge mellem at tage et almindeligt ph.d.-studie eller at tage en ErhvervsPhD, hvor du samtidig er ansat i en virksomhed.
Som ph.d.-studerende indgår du i en forskergruppe og skal gennemføre et selvstændigt videnskabeligt projekt.
Læs mere om ph.d-uddannelsen på DTU
Se igangværende ph.d.-projekter om akvatisk videnskab og teknologi på DTU Aqua
Studievejledning
I Studievejledningen kan du få hjælp og vejledning om dit uddannelsesvalg og hvordan du søger optagelse på kandidatuddannelsen.
Elite på DTU
Honours Programmes er eliteuddannelser, hvor du som studerende kan følge et særligt udfordrende studieforløb.
Kandidatdag
Hvert forår inviterer DTU til kandidatdag. Her kan du snakke med undervisere og studerende og få hjælp til at vælge din kandidatretning.
Læs mere om Kandidatdag