Girls' Day in Science

Girls' Day In Science på DTU den 30. september 2020 er aflyst.

Teknologi for mennesker

På DTU arbejder vi sammen på tværs af fagligheder og kulturer for at skabe en bæredygtig fremtid. Vores forskere og studerende beskæftiger sig med mange forskellige fagområder – lige fra byggeri, sundhed og design til miljø, IT og transport. Uanset fagområde er vi på DTU optagede af at udvikle teknologi, der kan forandre verden. Til Girls’ Day in Science inviterer vi unge kvinder indenfor til en inspirerende dag med nogle af kvinderne på DTU. Vi håber, at de unge kvinder vil gå derfra lidt klogere på, hvordan de selv kan være med til at udvikle teknologi, som gør en forskel. 

Eventen finder sted på Lyngby Campus. Læs mere her.

Fra genbrugsplast til Mars

Kom med på en rejse indenfor prototyping, hvor I i sidste ende skal bruge genbrugsplast til at fremstille en prototype af en ting, der kan anvendes på Mars. I blive undervist i prototyping og komme på rundtur i vores laboratorier, inden I skal lave en prototype af jeres egen Spork – en sammensmeltning af bestik, der skal spare plads på rumfærgen. Endelig vil studerende fra DTU fortælle om deres arbejde med at lave prototyper til Mars. I vil i processen skulle forholde jer til både miljøet og den teknologi, der er nødvendig for at komme til Mars.

Eventen finder sted på Ballerup Campus. Læs mere her.

Vindmøllevinger - bygget til at modstå kræfter

Kom og mød nogle af de seje kvinder, som arbejder med vindenergi og vindmøller. I kommer til at se vindmøller, lave forsøg og blive klogere på, hvordan man kan beregne de enorme kræfter, som vindmøllens vinger er udsat for. Vi skal også snakke om, hvad en karrierevej inden for vindenergi og vindteknologi kan føre til.

Eventen finder sted på Risø Campus. Læs mere her.

Girls’ Day in Science arrangeres af Tektanken

Det er Danmarks største portal for skole-virksomhedssamarbejde, Tektanken, der arrangerer Girls’ Day in Science. Læs mere om de mange forskellige arrangementer i forb. m. Girls' Day In Science på www.tektanken.dk.