SRP-øvelser

3.g elever kan gennemføre eksperimenter til brug i SRP'en i DTU's laboratorier og værksteder.

Går du i 3.g og skal du skrive SRP?

DTU tilbyder en række øvelser, som du kan bruge i din SRP - primært i matematik og de naturvidenskabelige fag. Øvelserne varer typisk 1-2 dage, og du gennemfører dem i laboratorier eller værksteder på DTU sammen med andre 3.g elever. Det er forskere eller studerende fra DTU, der guider jer gennem øvelsen og den faglighed, som den repræsenterer. En SRP-øvelse på DTU giver dig dermed dels en unik mulighed for at gennemføre øvelser, som du ikke kan udføre på gymnasiet eller derhjemme, dels adgang til mennesker, der er eksperter inden for området.

Sikkerhed

DTU's SRP-øvelser er i 2021 særligt tilrettelagt med henblik på at minimere smitterisikoen. Det betyder bl.a. at nogen af øvelserne afholdes - eller kan afholdes - helt eller delvist online. Og hvor det er muligt, er der lavet back-up planer for det tilfælde, at fysisk tilstedeværelse på DTU ikke er mulig. Læs mere om evt. back-up planer i beskrivelsen af de enkelte øvelser. Myndighedernes forholdsregler skifter jævnligt - du kan læse mere om, hvad det betyder på DTU her.

Øvelser - foråret 2021

Du kan se listen over de øvelser, som DTU udbyder i foråret 2021 på siden her i slutningen af november. Siden er under opbygning - flere øvelser er på vej.

Tilmelding

Online tilmelding til DTU's SRP-øvelser åbner den 4. januar kl. 7.

 

Andre tilbud på DTU

Har du valgt et fag eller et emne, som ikke kan matches med SRP-øvelser på listen, eller passer tidspunkterne dig ikke, er der også andre muligheder for, at du kan komme i laboratoriet på DTU og lave en SRP-øvelse.

Det kræver dog, at du selv finder frem til og tager kontakt til det faglige miljø, der beskæftiger sig med det, du er interesseret i. Du kan starte med at lave en søgning på DTU´s hjemmeside - se søgefeltet i øverste højre. I vejledningen her, kan du få gode råd til hvad du skal gøre når du tager kontakt til en af DTU's forskere.