SRP-øvelser

3.g elever kan gennemføre eksperimenter til brug i SRP'en i DTU's laboratorier og værksteder.

Går du i 3.g og skal du skrive SRP i foråret 2022?

DTU tilbyder en række øvelser, som du kan bruge i din SRP - primært i matematik og de naturvidenskabelige fag. Øvelserne varer typisk 1-2 dage, og du gennemfører dem i laboratorier eller værksteder på DTU sammen med andre 3.g elever. Det er forskere eller studerende fra DTU, der guider jer gennem øvelsen og den faglighed, som den repræsenterer. En SRP-øvelse på DTU giver dig dermed dels en unik mulighed for at gennemføre øvelser, som du ikke kan udføre på gymnasiet eller derhjemme, dels adgang til mennesker, der er eksperter inden for området.

På siden her kan du få overblik over de forskellige øvelser. 

 • Læs om øvelserne incl. ideer til faglige sammenhænge i SRP'en og fagligt baggrundsmateriale.
 • Få overblik over tidspunkt, varighed, sted og øvrige praktiske forhold.
 
Tilmelding

Tilmeldingen åbner mandag den 3. januar kl. 7.00 og lukker igen 30. januar. Når tilmeldingen åbner, vil du finde et link til tilmelding i øverste højre hjørne på den side, der hører til den øvelse, du er interesseret i.

Praktiske forhold vedr. tilmelding:

 • Hvordan fordeles pladserne? De fordeles efter princippet "først til mølle", og når du er tilmeldt, modtager du en bekræftelse på tilmelding.
 • Kan jeg komme på venteliste? Ja, hvis der ikke er ledige pladser på den øvelse, du er interesseret i, har du mulighed for at tilmelde dig en venteliste. Hvis der bliver plads til dig, får du en mail, som du skal reagere på inden for 24 timer, hvis du stadig er interesseret i øvelsen. Hører vi ikke fra dig, går pladsen til den næste på ventelisten.  
 • Hvad gør jeg, hvis jeg fortryder min tilmelding? Hvis du alligevel ikke vil lave din SRP-øvelse på DTU, vil vi bede dig om at melde afbud hurtigst muligt, så vi kan tilbyde pladsen til en anden. (Tjek din bekræftelse for at se, hvordan du melder afbud.)

Ved tilmelding får du stillet en række spørgsmål, som du med fordel kan have forberedt dig på:

 • Dit navn, kontaktinfo & gymnasium.
 • Emne for SRP og dine overvejelser vedr. projektet.
 • Fag & niveau for fag, der indgår i dit SRP.
 • Navn & mailadresse på din vejleder i det eksperimentelle fag.
 
Spørgsmål?  

Min. 14 dage inden den øvelse, du er tilmeldt, vil du få en mail med supplerende info om bl.a. mødested.

 • Hvis du har generelle spørgsmål vedr. DTU's SRP-øvelser, kan du sende en mail på: srp@dtu.dk.
 • Hvis du har spørgsmål vedr. én af de udbudte SRP-øvelser, kan du tage kontakt til den person, hvis kontaktinfo du finder på siden, der beskriver øvelsen.
 • SRP-øvelserne er planlagt til at blive afholdt med fysisk fremmøde på DTU, og DTU følger myndighedernes retningslinjer med henblik på at minimere smitterisikoen vedr. corona. Læs mere her.

Andre tilbud på DTU

Har du valgt et fag eller et emne, som ikke kan matches med SRP-øvelser på listen, eller passer tidspunkterne dig ikke, er der også andre muligheder for, at du kan komme i laboratoriet på DTU og lave en SRP-øvelse.

Det kræver dog, at du selv finder frem til og tager kontakt til det faglige miljø, der beskæftiger sig med det, du er interesseret i. Du kan starte med at lave en søgning på DTU´s hjemmeside - se søgefeltet i øverste højre. I vejledningen her, kan du få gode råd til hvad du skal gøre når du tager kontakt til en af DTU's forskere.