Antioxidant identifikation i fødevarer

Bestemmelse af vitamin E i olie med HPLC.

Vitamin E findes naturligt i planteolier. Kvaliteten af olien er i høj grad bestemt af indholdet af vitamin E, og hvis det falder under lagring kan oliens kvalitet forringes.

Når vi skal bestemme om kvaliteten af planteolie forringes under lagring, ser vi bl.a. på ændringer i indholdet af vitamin E (tocopherol). Tocopherol er en naturlig antioxidant, og et fald i koncentrationen kan betyde at tocopherolen forbruges som antioxidant ved at reagere med lipidradikaler formet under oxidation af umættede fedtsyrer ved tilstedeværelsen af ilt (harskning).  Formålet med øvelsen er at vise, hvordan man kan bruge kromatografi til at identificere tocopheroler. 


Tilmelding

Klik her for at tilmelde dig øvelsen.

Info

Tidspunkt:

Øvelsen udbydes ad 1 omgang og varer 2 dage. 

  • Fredag d. 5. marts og fredag d. 19. marts

Varighed: 2 dage - kl. 9-15

Antal deltagere: 10

Sprog: Dansk.

Relevante gymnasiefag

Eksperimentelt relevante fag:

  • Bioteknologi
  • Kemi

Kan kombineres med:

  • Biologi
  • Bioteknologi
  • Kemi
  • Matematik
  • Samfundsfag
 

Arrangør og adresse

DTU Fødevareinstituttet

Lyngby Campus

Kontakt

Else Tranholm Mortensen
Sekretariatsmedarbejder
DTU Fødevareinstituttet
35 88 77 23