Undervisningsmaterialer

Er du på jagt efter undervisningsmateriale, der kan få anvendt naturvidenskab og teknologi ind i undervisningen? Her finder du alt fra læsestof, videoer og forsøgsvejledninger målrettet både gymnasiet og grundskolen til mere generel inspiration.

Fra rumrejser til medicinfremstilling, vedvarende energi, materialeforskning, muslingedyrkning og meget, meget mere. Forskningen på DTU favner bredt, og et lille udsnit af forskningen er tilgængelig for elever i gymnasiet og grundskolen i gennemarbejdede undervisningsmaterialer, der bygger på forskningen og dens resultater.

Se her for et overblik over både gennemarbejdede undervisningsmaterialer målrettet elever i gymnasiet eller grundskolen og generel inspiration i form af fx videoforedrag eller journalistisk bearbejdede forskningshistorier fra DTU. Noget af materialet peger på egl. undervisningsforløb i den daglige undervisning, andet kan bruges i projektforløb eller som baggrundslitteratur til SRP og AT i gymnasiet.

Vild med rummet

Læringsportal for rum- og technørder: Blive klogere på rummet og den rumteknologi, der gør det muligt for os at udforske det.

Green Mobility Challenge

Nemt, effektivt og gratis ti-lektioners forløb om transport til Naturgeografi B.

Regn på vand

En forskergruppe fra DTU Miljø har udviklet nyt undervisningsmateriale om vand og bæredygtighed målrettet brug i gymnasiet. Materialet er baseret på ny forskning og sat sammen i tværfaglige emner om aktuelle udfordringer på vandområdet.

Aluminium – et moderne vidunder?

Historien om aluminium: Fra H.C. Ørsteds metalklump fra 1825 til den eksplosive vækst i forbruget efter årtusindeskiftet og den aktuelle forskning i materialet. Undervisningsmateriale til idehistorie på htx.

Biotech Academy

Fra Darwin til CO2-neutral øl, bioethanol, stamceller og fremtidens antibiotika. Få inspiration til øvelser og baggrundsmaterialer til brug i gymnasiet.

Mere

Forsøgsvejledninger, videoforedrag, populærvidenskabelige artikler, quizzer og læsestof. Få et overblik over alle materialer til undervisningen.

 

Vild med rummet

Læringsportal for rum- og technørder: Bliv klog på rummet og den rumteknologi der gør det muligt for os at udforske det.

Engineering i undervisningen

Inviter en ingeniør indenfor i klasselokalet, og bliv klogere på uddannelse og job.

Se alle materialer

Forsøgsvejledninger, videoforedrag, populærvidenskabelige artikler, quizzer og læsestof. Få et overblik over alle materialer til undervisningen.