Undervisningsmaterialer

Er du på jagt efter undervisningsmateriale, der kan få anvendt naturvidenskab og teknologi ind i undervisningen? Her finder du alt fra læsestof, videoer og forsøgsvejledninger målrettet både gymnasiet og grundskolen til mere generel inspiration.

Fra rumrejser til medicinfremstilling, vedvarende energi, materialeforskning, muslingedyrkning og meget, meget mere. Forskningen på DTU favner bredt, og et lille udsnit af forskningen er tilgængelig for elever i gymnasiet og grundskolen i gennemarbejdede undervisningsmaterialer, der bygger på forskningen og dens resultater.

Se her for et overblik over både gennemarbejdede undervisningsmaterialer målrettet elever i gymnasiet eller grundskolen og generel inspiration i form af fx videoforedrag eller journalistisk bearbejdede forskningshistorier fra DTU. Noget af materialet peger på egl. undervisningsforløb i den daglige undervisning, andet kan bruges i projektforløb eller som baggrundslitteratur til SRP og AT i gymnasiet.

Green Mobility Challenge

Nemt, effektivt og gratis ti-lektioners forløb om transport til Naturgeografi B.

Regn på vand

En forskergruppe fra DTU Miljø har udviklet nyt undervisningsmateriale om vand og bæredygtighed målrettet brug i gymnasiet. Materialet er baseret på ny forskning og sat sammen i tværfaglige emner om aktuelle udfordringer på vandområdet.

Det virtuelle laboratorium

Kom med ind i det virtuelle laboratorium og bliv klogere på arbejdet med gensplejsning, fermentering, design af lægemidler, mens du udfører forsøg.

Aluminium – et moderne vidunder?

Historien om aluminium: Fra H.C. Ørsteds metalklump fra 1825 til den eksplosive vækst i forbruget efter årtusindeskiftet og den aktuelle forskning i materialet. Undervisningsmateriale til idehistorie på htx.

Biotech Academy

Fra Darwin til CO2-neutral øl, bioethanol, stamceller og fremtidens antibiotika. Få inspiration til øvelser og baggrundsmaterialer til brug i gymnasiet.

Mere

Forsøgsvejledninger, videoforedrag, populærvidenskabelige artikler, quizzer og læsestof. Få et overblik over alle materialer til undervisningen.

 

Energi på lager

Lær om løsningen af fremtidens energiudfordringer gennem læsestof, youtube-klip og meget andet om energi fra sol, kul & olie, affald, ammoniak og biologisk materiale.

Materialernes fantastiske verden

Undervisningsmateriale til forløb i 5. & 6. klasse

Engineering i undervisningen

Inviter en ingeniør indenfor i klasselokalet og bliv klogere på uddannelse og job

Sæt rummet på skemaet

Har Andreas Mogensens rumrejse også fået dig til at sætte rummet på skoleskemaet? Se her for inspiration til undervisningen: Læsestof, forsøg og lege - fra 1. klasse til 3. g. 

Den dynamiske jord

Undervisningshæftet "Den dynamiske jord" introducerer pladetektonik. Brug den til geografi- undervisningen i gymnasiet og udskolingen.

Mere

Forsøgsvejledninger, videoforedrag, populærvidenskabelige artikler, quizzer og læsestof. Få et overblik over alle materialer til undervisningen.

DTU Avisen

Læs om DTU´s forskning, eksempelvis om søgemaskiner, som finder sjældne sygdomme, vaccination af køer, nyt lys på big bang og bæredygtige køleskabe.

Dynamo

Bæredygtigt brænde, fremtidens cockpit og LED-lys i Albertslund: DYNAMO fortæller om de løsninger, som erhvervsliv, forskning og myndigheder samarbejder om.

Videoforedrag

Få indblik i hvordan ingeniørernes viden og talent generer kreative idéer, nye måder at kombinere velkendt viden på og løsninger, der bliver til noget.

Mere

Forsøgsvejledninger, videoforedrag, populærvidenskabelige artikler, quizzer og læsestof. Få et overblik over alle materialer til undervisningen.