Den første tid som studerende

Vektorgruppe

Du bliver som ny studerende tilbudt at komme med i en vektorgruppe med 8-10 andre studerende fra din studieretning. Til din vektorgruppe er der tilknyttet en vektor. En vektor er en ældre studerende, typisk fra din egen studieretning, som er der for at hjælpe og vejlede dig gennem dit første semester.

Din vektor kan svare på næsten alt – fra praktiske ting, som hvor du skal købe dine bøger, faglige ting, som hvilke kurser der især vil være interessante og relevante for dig, til sociale ting, som hvor du finder de fedeste fester på campus.

Du kan bruge din vektorgruppe på flere måder; eksempelvis som en informationsgruppe, hvor du kan få hjælp og vejledning til alt, der har med studiet at gøre, eller du kan bruge den som en aktiv læsegruppe.

Elitesportsudøvere

Som elitesportsudøver eller -træner på DTU har du mulighed for at blive tilknyttet en kontaktperson fra Studievejledningen, som står klar til at hjælpe og vejlede dig i dit studieforløb og i selve planlægningen af dette. Du kan også hente hjælp hos Team Danmark, hvis du i forvejen er Team Danmark-godkendt atlet.

Studievejledningen kan hjælpe dig med at skabe struktur i en hverdag med mange timers træning, konkurrencer, træningslejre, undervisning og læsning

Læs mere om at være elitesportsudøver på DTU