Som studerende på DTU kan du deltage i Grøn Dyst

Studenterorganisationer

Som studerende på DTU er der en række nationale og internationale organisationer, initiativer og konkurrencer du kan deltage i.
Polyteknisk Forening (PF)

Polyteknisk Forening (PF) er studenterorganisationen på DTU. PF står for at arrangere rusture og for en række sociale aktiviteter. PF driver også en række fritids- og hobbyklubber. De drives af engagerede studerende – bl.a. en foto-, en musik- og en pokerklub. PF driver desuden studenterhuset S-huset.

Engineering World Health DTU
Engineering World Health DTU er en studenterforening på DTU, der er en lokalafdeling af den verdensomspændende NGO Engineering World Health (EWH). Foreningens formål er forbedre kvaliteten af sundhedsforhold i sårbare samfund via en lang række initiativer, hvor den faglige kunnen er i centrum. Foreningen afholder workshops, kurser på DTU og foredrag. I et samarbejde mellem DTU og EWH er der blevet oprettet et udsendelsesprojekt til Nepal, hvor der sendes medlemmer ud på hospitaler for at vedligeholde og reparere medicinsk udstyr. 

Venture Cup
Venture Cup er en fælles platform for alle danske universiteter, hvorfra vi identificerer og støtter entreprenante studerende. Vi afholder nationale, nordiske og globale konkurrencer, og vi har Skandinaviens største mentorprogram for universitetsstuderende med flere end 300 mentorer fra erhvervslivet. Sammen med Novo Nordisk Fonden kører vi desuden Nordic HealthTech Talents - et program med de 10 mest lovende, nordiske early-stage startups inden for HealthTech..

BEST

BEST er en europæisk organisation, der arrangerer korte sommerkurser på tekniske universiteter rundt omkring i Europa. Hovedformålet er den sociale kontakt. Et af udvælgelseskriterierne til kurserne er, at der højst må være to studerende fra samme land, så man lærer så mange fremmede mennesker at kende på den korte tid.

Erasmus Student Network DTU

Erasmus Student Network DTU (ESN) er en frivillig non-profit forening, der skaber social kontakt mellem danske og internationale studerende på DTU. Det gøres ved at arrangere kulturelle events, fester, sprog-cafeer samt meget mere.

Med over 400 afdelinger i 36 europæiske lande har ESN et stort netværk af kontakter, der kan være til gavn for danske studerende, der har planer om at læse i udlandet.

IAESTE
IAESTE er en forening, drevet af frivillige studerende, der varetager international praktikudveksling af tekniske studerende ved danske universiteter til jobs udlandet og studerende ved udenlandske universiteter til hovedsaglig ingeniør jobs i Danmark. Foreningen blev grundlagt i 1948 med det formål at fremme en bedre forståelse imellem forskellige lande og kulturer, samt at give praktisk erfaring.

De Studerendes Erhvervskontakt (DSE)

De Studerendes Erhvervskontakt (DSE) vil skabe dialog og knytte kontakter imellem studerende og erhvervslivet til f.eks. projekter, praktik eller jobs. DSE afholder blandt andet messer og forskellige fokusaftener på DTU. DSE er en selvstændig, upolitisk og økonomisk uafhængig forening.

Stardust-DTU

Stardust-DTU er en non-profit studenterorganisation, der har til formål at fremme entreprenørskab og netværk på DTU. Foreningen ønsker at skabe et innovativt miljø for studerende gennem en række events og workshops. Organisationens mål er at skabe et lokalt og nationalt netværk af ligesindede studerende.

Copenhagen Management Consulting Club

CPH Management Consulting Clubs mål er at faciliterer læring og udvikling af studenters analytiske evner og præsentationsteknikker samt gøre dem fortrolige med konsulentverdenen. Foreningen udbyder en række arrangementer i samarbejde med konsulenter fra industriverdenen.

Society for Biological Engineering (SBE)
Society for Biological Engineering på Danmarks tekniske universitet (SBE.DTU) er en organisation af studerende, som er til for de studerende. SBE.DTU's primære mål er at udvikle og integrere biologi i ingeniørvidenskab og innovation, mens der skabes nationale og internationale netværk mellem de studerende, universiteter og industrien. Vi stræber efter at inspirere de studerende til at løfte deres uddannelser til nye højder og give dem fremtidsperspektiver. SBE.DTU arrangerer flere forskellige typer af events, f.eks. virksomhedsbesøg, lecture-sessions og den årlige netværksmesse Reach & Discover.

DanSTAR (Danish Student Association for Rocketry)

DanSTAR (Danish Student Association for Rocketry) er en klub for alle, der er interesserede i rumfart, og som gerne vil lære mere om raketvidenskab. Vi arbejder i en stor gruppe på at udvikle og bygge en genanvendelig forskningsraket, som vi også vil operere selv. Du vil ikke bare deltage i en ambitiøs oplevelse med seje personer, men også lære en masse om de forskellige aspekter af moderne raketvidenskab. Tilslut dig en af vores grupper, f.eks. fremdrift, fluid, elektronik eller bjærgning og hjælp os med at bygge den første studenter-udviklede fremdrifts-raket i Danmark.