Immunologisk Bioinformatik

Eleverne vil gennem forskellige øvelser lære, hvordan man kan forudsige immunsystemets reaktion på en virus infektion ved hjælp af computerværktøjer og databaser. Eleverne får et foredrag, der giver dem et indblik i, hvordan immunsystemet virker samt opbygning og udvikling af virus. I øvelserne vil de blandt andet komme ind på de generelle bioinformatiske værktøjer såsom sekvenssøgning, parvis og multiple alignment, konstruktion af fylogenetiske træer og epitopforudsigelse. Svineinfluenzaen fra 2009 vil være fokus i foredrag og øvelser. Der vil være et kort oplæg om bachelor uddannelsen "Life Science og Teknologi" hos DTU, samt en kort rundvisning på DTU.

Praktiske oplysninger

Hvor:

På DTU Bioengineering, Bygning 207, rum 048, 2800 Kgs. Lyngby

Forudsætninger:

Eleverne skal have biologi eller bioteknologi på højniveau og skal mindst gå i 3.g når øvelsen udføres. Alle elever skal medbringe egen computer. Vær opmærksom på at der grundet en systemfejl nogle gange ikke udsendes en godkendelsesmail på øvelsesbestillingen. I nogle tilfælde ender kvitteringen hos det enkelte gymnasies administration. Der arbejdes på at få løst problemet. I mellemtiden kan man kontakte emmdan@dtu.dk for at sikre, at ens bestilling er gået igennem.

Antal deltagere:

12 - 30

Udbydes i perioden:

20/2 - 5/5

Tidsforbrug:

Kl. 9.00-16.00

Materialer:

Eleverne skal selv medbringe øvelsesvejledningen samt egen computer. Eleverne skal selv sørge for mad. Der er mulighed for at købe mad i DTU's kantine eller medbringe en madpakke.

Tilbydes følgende dage:

Mandage og fredage

DTU-lærer:

Malene Bonné Meyer
E-mail: mbme@dtu.dk
Institut: Institut for Bioteknologi og Biomedicin
Telefon: 45252569

Bestillingsansvarlig:

Mathilde Blume Skjoldager
E-mail: s204549@student.dtu.dk
Institut: Studerende

Søgning

Vælg relevante fag 
Vælg ønsket periode
 
Angiv relevante dage
Angiv antal deltagere