Girls' Day in Science

Teknologi for mennesker

På DTU arbejder vi sammen på tværs af fagligheder og kulturer for at skabe en bæredygtig fremtid. Vores forskere og studerende beskæftiger sig med mange forskellige fagområder – lige fra byggeri, sundhed og design til miljø, IT og transport. Uanset fagområde er vi på DTU optagede af at udvikle teknologi, der kan forandre verden. Til Girls’ Day in Science inviterer vi unge kvinder indenfor til en inspirerende dag med nogle af kvinderne på DTU. Vi håber, at de unge kvinder vil gå derfra lidt klogere på, hvordan de selv kan være med til at udvikle teknologi, som gør en forskel. 

Eventen finder sted på Lyngby Campus. Læs mere her.

Fra genbrugsplast til Mars

I vil blive taget med på en rejse inden for prototyping, hvor I i sidste ende vil anvende genbrugsplast til fremstilling af jeres prototype, der kan anvendes på Mars. I vil i processen blive undervist i prototyping, få en rundtur i vores laboratorier og til slut kommer I til at prototype jeres egen spork – en sammensmeltning af bestik, der skal spare plads på rumfærgen. I kommer undervejs i processen til at forholde jer til både miljøet og den teknologi, der er nødvendig for at komme til Mars, for at kunne udvikle den mest optimale spork til rejsen.

Pigerne bliver introduceret til diplomingeniørens studie- og arbejdsmetoder, hvor de kommer til at bruge kendte naturvidenskabelige metoder fra gymnasiet på en ny måde. De kommer til at få et produkt i hånden, der forholder sig til både bæredygtighed og udfordringen ved at rejse i rummet - skabt gennem en innovationsproces. Workshoppen starter med en introduktion, hvor der vil blive introduceret til undersøgelsesmetoder, som anvendes af diplomingeniører under en innovationsproces. Workshoppen kommer til at forgå i campusets PrototypeLab, som diplomingeniørerne til dagligt anvender til udviklingen af deres prototyper.

Eventen finder sted på Ballerup Campus. Læs mere her. 

Girls’ Day in Science arrangeres af Tektanken, Danmarks største portal for skole-virksomhedssamarbejde. Læs mere om de mange forskellige arrangementer i forbindelse med Girls' Day In Science på www.tektanken.dk.