Foto Per Bromand Nørgård

EnergyLab Nordhavn vandt dansk designpris

Energisystemer
EnergyLab Nordhavn fik Danish Design Award 2019 i kategorien ’Visionary Concepts’.

EnergyLab Nordhavn er et visionært koncept, men ikke et fysisk objekt, man umiddelbart ville tænke på som kandidat til en designpris. Alligevel blev projektet vinder af Danish Design Award 2019, kategorien ’Visionary Concepts’. Projektet handler om i et samarbejde mellem forskere og danske energivirksomheder at udvikle og demonstrere løsninger til et fremtidigt fleksibelt og intelligent energisystem. Og det er lykkedes for designerne KIRT X THOMSEN at visualisere mange af de nyskabende løsninger, der ellers bliver gemt væk på lofter og i vægge og kældre.

Juryen begrundede valget således:

”EnergyLab Nordhavn har designmæssig relevans, fordi design også handler om samarbejde og om at skabe synergier for at nå et fælles mål. Slutresultatet er ikke direkte synligt, men en designtilgang er afgørende i dette projekt. En radikal, fælles indsats for at samarbejde er nødvendig, hvis vi skal sikre fremtidens energiforsyning.

Projektleder Christoffer Greisen siger:

"Vi er stolte af at modtage denne pris. Det kan være svært at sparke dæk på vores løsninger, men en af dem er allerede bragt videre til 7000 boliger på Østerbro som en del af HOFOR’s ønske om at reducere brugen af fossile brændsler. En sådan indvirkning ville ikke være mulig uden EUDP's beslutning om at støtte projektet."

Konkurrenterne i kategorien var: The Climate Tile, New Zealand Hospital og ECCO. Se danishdesignaward.com

EnergyLab Nordhavn-projektet er ledet af Center for el og energi, DTU Elektro, og støttet af EUDP. Det slutter i efteråret 2019. De endelige resultater og anbefalinger vil blive præsenteret på en konference i København i begyndelsen af oktober.