Unge entreprenører fra hele verden mødes på DTU Skylab til Next Generation City Action og følger op på P4G-mødet i 2018 (Foto)

Unge iværksættere vil løse klimaudfordringer

Klimatilpasning Miljø og forurening CO2-udskillelse og CO2-lagring Luftforurening
100 unge fra hele verden mødes på DTU og præsenterer nye innovative idéer til løsning af klimaudfordringer i byer.

Unge iværksættere, studerende og influencers fra hele verden mødes til Next Generation City Action for at give deres bud og perspektiv på aktuel forskning og innovation om klimaudfordringer i byer. Mødet finder sted tirsdag den 8. oktober på DTU Skylab og leder op til verdenstopmødet C40 World Mayors Summit, som afholdes i København fra 9. - 11. oktober.

På Next Generation City Action vil de unge iværksættere og studerende præsentere en række projekter, blandt andet elektriske knallerter til transport af varer og passagerer i byer og apps, der nudger beboere i tæt isolerede byejendomme til at huske at lufte ud.

”Unge fagfolk har en vigtig stemme i klimadebatten. Studerende viser, hvordan deres forskning og arbejde med konkrete planer for løsninger kan bidrage til strategiudvikling hos borgmestre og kommuner. De unge iværksættere giver virksomheder og byer inspiration med nye innovative teknologiske løsninger på klimaudfordringer. Og unge influencers, der deltager i topmødet, giver input til, hvordan kommunerne kan styrke de unges og ungdomsorganisationernes engagement i byens klimaindsats, ”siger Marie Louise Pollmann-Larsen, projektleder på DTU Skylab.

Next Generation City Action er bygget på en række begivenheder og vil fokusere på de to tematiske områder: næste generations bygninger og CO2-frie gader med fokus på elektrisk transport. I månederne op til topmødet har studerende udarbejdet et overblik over innovative løsninger fra deres universiteter og byer, som de vil fremlægge for de delegerede fra byerne under C40-topmødet i København.

De unge fagfolk kommer fra i alt syv lande: Danmark (50), Colombia (7), Etiopien (7), Kenya (12), Mexico (9), Sydafrika (10) og Sydkorea (3).

Klimahandling i byerne

På den første dag vil 16 unge influencers, der repræsenterer organisationer på klimaområdet, tage på en tur rundt i Danmark for at udforske og udfordre, hvordan ungdommen er involveret i at drive klimahandlinger i kommunerne. Derefter afholdes en officiel åbning og reception på DTU Skylab med foredrag og teknologibasar, som giver deltagerne mulighed for at komme i kontakt med mere end 100 unge fagfolk.

Receptionen markerer afslutningen på en dag, hvor unge internationale iværksættere har udforsket potentielle privat-offentlige partnerskaber og innovative løsninger i byer som veje til at skabe næste generations bygninger og grøn mobilitet.

De unge fagfolks bidrag til C40 World Mayors Summit vil blandt andet kulminere i en begivenhed i Tivoli Congress Center, hvor fem studentergrupper i en afsluttende finale præsenterer deres projekter for en jury bestående af repræsentanter fra de deltagende byer. De studerende præsenterer deres innovative byløsninger for Mexico City, Medellín, Durban, Nairobi og Addis Ababa.

Next Generation City Action ledes af DTU Skylab med støtte fra Udenrigsministeriet og i tæt samarbejde med C40, P4G, Københavns Kommune, EIT Climate KIC og partnere.

Startups præsenterer ny teknologi

14 startup-projekter eller virksomheder fra Danmark, Kenya, Etiopien, Sydafrika, Colombia eller Mexico deltager i Next Generation City Action. Projekterne er udvalgt på baggrund af deres engagement i at levere innovative løsninger, der kan fremskynde klimatilpasning inden for topmødets temaer: Næste generations bygninger eller CO2-frie gader. Vi fremhæver tre af projekterne:

 

Søgræs bliver til isoleringsmateriale

Læsø Zostera fremstiller sunde akustiske paneler og isolering af lokalt produceret søgræs med et lavt CO2-aftryk. Virksomhedens mission er at lagre CO2 i biobaserede byggematerialer med lang levetid. Isoleringsprodukterne bidrager til at skabe energieffektive bygninger og giver derudover et bedre akustisk miljø, f.eks. på kontorer eller skoler. Søgræs-panelerne erstatter ofte produkter baseret på mineraluld, som produceres med et ekstremt højt klimaaftryk, eller fossile produkter fremstillet af plast.Ud over at deltage i Next Generation City Action præsenterer Læsø Zostera også deres startup på City & Business Forum i Dansk Industri den 10. oktober på C40 World Mayors Summit.

Kontakt: Kirsten Lynge, administrerende direktør Læsø Zostera, kirsten@zostera.dk, +45 22436826

 

Trehjulet elektrisk knallertvogn reducerer forurening i byerne

AutoTruck EA LTD præsenterer deres design og fremstilling af trehjulede elektriske knallerter (tuktuks) på Next Generation City Action. De elektriske knallerter fra virksomheden anvendes til let varetransport og taxitjenester i større byer og byer over hele Kenya med mulighed for opskalering til andre regioner i Afrika syd for Sahara og videre.

Kontakt: Brenda Kairima, kairimabrenda@gmail.com

 

Mobile sensorer viser røde zoner for luftforurening i byer

Polisensio har udviklet en hardware- og softwareløsning til mobil overvågning af luftforurening i byer. De mobile enheder til dataindsamling, polipods, kan installeres på bybusser eller andre køretøjer, der bevæger sig konstant gennem byen, og derigennem udgøre et netværk af bevægelige sensorer. Anvendelsen af sensorer sikrer op til 90 procent dækning af byens overflade, mens datastrømmen er konstant og i realtid. Dataindsamling, analyse og visualiseringssystem er dedikeret til byer (smart cities) og virksomheder. Slutproduktet er miljømæssig intelligens om luftkvalitet leveret på Polisensios webplatform i flere formater som varmekort, prognoser, diagrammer og simuleringer af, hvordan man kan håndtere røde zoner for luftforurening i byer.

 

Kontakt: Razvan Suta, administrerende direktør hos Polisensio. Mobil: +45 91408586

 

Få mere at vide om alle de startups og unge professionelle iværksættere, som du har mulighed for at møde i København.