Prototybelab indvies hos DTU i Ballerup

Studerende får kæmpe værksted til prototyping og 3D-print

Innovation og produktudvikling
Indvielsen af et nyt Prototypelaboratorium i Ballerup giver DTU's studerende 600 kvadratmeter state-of-the-art eksperimentarium, værksted og legeplads til produktudvikling og prototype-produktion. Med døgnåbent.

Direktør Frank Rosengreen Lorenzen, Dansk AM Hub er ikke i tvivl: Prototyping er vejen frem i fremtidens produktudvikling og innovation:

”Vi skal bruge additive manufacturing, hvor en genstand produceres lag for lag i tre dimensioner, til at skræddersy løsninger til vores kunder. Hurtigere, billigere, med mindre brug af materialer og tættere på kunden. Her er prototyping vejen frem. Det er ikke bare en produktionsmetode, det skal helt ind i forretningsstrategien,” sagde direktøren for Dansk AM Hub ved indvielsen af DTU's nye prototypelaboratorium hos DTU Diplom i Ballerup.

Prototypelaboratoriet er et 600 kvadratmeter stort state-of-the-art eksperimentarium, værksted og legeplads til studerende til produktudvikling og prototype-produktion. Værkstedet vil blive brugt både i forbindelse med kurser og som udviklingsværksted, blandt andet når diplomingeniørstuderende udvikler prototyper med virksomheder i deres afsluttende projekter. Værkstedet er åbent  24/7 for alle studerende fra DTU.

Attraktive kompetencer for virksomheder

Ifølge Frank Rosengreen Lorenzen er kendskab til prototype-processer og additive manufacturing som 3D-print attraktive kompetencer for de virksomheder, som kan se frem til at ansætte de kommende diplomingeniører.

”Som virksomhed kan man opnå store fordele ved at kunne tage til møde med kunden og så tage direkte hjem og lave en hurtig prototype, fx med udstyr, som det, de studerende lærer at kende her. Så får man kundens feedback på den prototype, tester og tilretter videre der fra.”

”Ved at bruge additive manufacturing som 3D-print sparer man potentielt både tid og penge i forhold til, hvis man fx først skal lave en form og støbe”. Det er en stor konkurrencemæssig fordel for en produktionsvirksomhed at beherske, da en god kontakt og inddragelse af kunden i innovationsprocessen fx med prototyper er umulig at kopiere”, vurderede direktøren fra Dansk AM Hub:

Værkstedschef Malene Kirstine Holst, DTU Diplom fik æren af at erklære Prototypelaboratoriet hos DTU i Ballerup for åbent.

 

Åbent for alle studerende

Som studerende på DTU har man 24/7-adgang til Prototypelaboratoriet på DTU’s campus i Ballerup med 3d-printere, 3d-scannere, fræsere, sprøjtestøbemaskine, lasercuttere med mere. I dagtimerne mandag-fredag står ingeniørassistenter klar til at hjælpe med råd og vejledning. Det er i lokale G 1.51 på Ballerup Campus. For at få adgang til laboratoriet skal man deltage i et obligatorisk sikkerhedskursus.