Rene Bødker

Rene Bødker

Epidemiolog

DTU VETERINÆRINSTITUTTET
Veterinærinstituttet

Afdeling for Diagnostik & Beredskab – Epidemiologi

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 204, rum 247

2800 Kgs. Lyngby

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2017
07 NOV

Engflåten er en ny gæst i Danmark

Da DTU Veterinærinstituttet i februar modtog en guldsjakal, som fejlagtigt var blevet skudt i Thorsminde under en ræveregulering, gjorde professor i veterinær patologi Tim Kåre Jensen et uventet fund. Ikke alene var der nu bevis for, at guldsjakalen var migreret til Danmark, men den havde også taget små farlige passagerer med ind over...

Fødevarer, fisk og landbrug
04 JUL

Myggestik klør bare – snart kan det være mere alvorligt

Der er kommet flere infektioner til Europa de seneste år, og nu truer flere af dem også Danmark.

Fødevarer, fisk og landbrug Husdyrsygdomme
2016
21 JUL

Babesiose påvist hos køer på Mols

Babesiose er ikke noget hyppigt laboratoriefund i Danmark, men Veterinærinstituttet har medio juli påvist Babesia i blodprøver fra to køer, som gik på græs i Mols Bjerge. Ifølge oplysninger fra dyrlægen drejer det sig om en besætning med ca. 60 Limousine køer med opdræt, hvor dyrene om sommeren afgræsser forskellige arealer i Mols Bjerge...

Produktionsdyr Husdyrsygdomme
2015
Foto Per E. Knudsen og Vivian Kjelland
04 SEP

Landkort skal bremse sygdomme fra flåter

Antallet af flåtbårne infektioner, som for eksempel borrelia og centraleuropæisk hjernebetændelse, skal bremses. Nyt projekt skal blandt andet på baggrund af satellitdata og kunstig intelligens skabe et landkort over hele det sydlige Skandinavien, der kan vise fagfolk og borgere, hvor risikoen for infektioner er størst.

Husdyrsygdomme Bakterier og mikroorganismer Vira
2014
19 OKT

Nilfeber-myg flytter ind i dansk villakvarter

Myggen Culex modestus , der kan sprede sygdommen West Nile virus  fra fugle til mennesker, er for første gang fundet i Danmark. DTU Veterinærinstituttet har fundet nilfeber-myggen i Greve nær København i forbindelse med overvågning af smittespredende myg.

Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
22 JUL

Varmere og vådere vejr betyder flere smittebærere

Et varmere klima med flere voldsomme regnskyl øger risikoen for, at farlige infektionssygdomme rammer danske husdyr og eksportindtægter. Derfor arbejder forskere på at vurdere risikoen.

02 MAJ

Varmere og vådere vejr betyder flere smittebærere

Dynamo bringer en artikel om, at DTU Veterinærinstituttets modeller viser, at et varmere klima med flere voldsomme regnskyl betyder, at insekterne rykker nordpå. Og det øger risikoen for, at farlige infektionssygdomme rammer danske husdyr og eksportindtægter.

2013
16 AUG

Utroligt få myg og mitter

Til glæde for både mennesker og dyr er der langt færre myg og mitter end normalt. Det viser DTU Veterinærinstituttets overvågning af myg i Danmark.

Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
24 JUL

Tørke giver færre myg

Myggene kan ikke klare tørken, så du kan nyde solen uden kløe, hvis du holder dig fra søerne, hvor sumpmyggene netop nu vælter frem. Følg myggeplagen på DTU Veterinærinstituttets nye side  myggetal.dk .

Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
2012
26 JUL

Nyd sommeren uden myggestik: Langt færre myg i år end sidste år

DTU Veterinærinstituttets indsamling af myg viser, at der er betydeligt færre myg i Danmark i år i forhold til sidste år. Faktisk er der kun omkring en tyvendedel så mange myg i år som i 2011.

Fødevaresikkerhed