Nyheder

Vælg nyhedskanal

Filtrer på emne

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
28 MAR

DTU-studerende vinder tysk designpris

Jintian Zhang har gentænkt yoghurtemballagen – nu har han vundet en pris for sit design i det prestigefyldte iF Design Award.

28 MAR

Mikroalger har stort potentiale som ingrediens i fiskefoder

Industrielt fremstillede mikroalger kan blive en bæredygtig ingrediens i fiskefoder, viser et projekt fra DTU Fødevareinstituttet. I projektet er koncepter udviklet til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
24 MAR

Stigning i kvote 2-ansøgere på DTU

Den stigende interesse for tekniske og naturvidenskabelige uddannelser mærkes også på DTU, hvor antallet af kvote 2-ansøgninger er steget med 7 procent.

24 MAR

Aldring: Miljøet påvirker arvemassen

En ny undersøgelse af aldrende coli-bakterier viser, at celler muterer med alderen. Med den viden kan forskerne måske gøre vores gener mere robuste, så vi ikke udvikler...

24 MAR

”Krigsførelses-enzymer" kan producere vigtig medicin i bakterier

Særlige enzymer fra planter kan producere værdifulde lægemidler og kemikalier, når de indsættes i bakterier, viser ny forskning. Både malaria-, kræft- og psoriasismedicin...

23 MAR

Ny model af Jordens magnetfelt viser tegn på voldsom fortid

Ny forskning baseret på data fra de europæiske Swarm-satellitter afdækker detaljer i skorpefeltet - den øvre del af Jordens magnetfelt - som antyder et muligt meteornedslag...

Jordens magnetfelt Rumforskning
23 MAR

Robotforsker tilfreds efter konkurrence med verdens eliteuniversiteter

En sølvmedalje i en af konkurrencedisciplinerne og en samlet fjerdeplads blev resultatet af DTU’s deltagelse i robotkonkurrence i sidste uge. 

Elektroteknologi Robotteknik og automation
23 MAR

Undersøgelse af lystfiskeri i Øresund er godt i gang

DTU Aqua indsamler i hele 2017 information om lystfiskeriet efter torsk i Øresund via interviews med lystfiskere.

Fødevarer, fisk og landbrug Kortlægning og opmåling
23 MAR

Børn og unge spiser flere søde sager i weekenden

Danske børn og unge spiser generelt sundere end ved årtusindskiftet, især fordi deres kost i dag indeholder dobbelt så meget fuldkorn og mindre sukker. Indtaget af søde...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
21 MAR

Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid

En ny metode udviklet på DTU Fødevareinstituttet halverer den tid, det tager slagterier at teste for sygdomsfremkaldende salmonellabakterier i svinekød. Testen kan spare...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Nyhedsbrev fra DTU

Få udvalgte nyheder tilsendt 1-2 gange om ugen.

 

Se tidligere nyhedsbreve

DTU's nyhedsbrev

DYNAMO nyhedsbrev

Få DTU's profilmagasin Dynamo som nyhedsbrev.

Magasinet udkommer 4 gange årligt.

Dynamo Nyhedsbrev

Nyt fra Institutterne

Læs flere nyheder på institutternes egne nyhedslister.

Oversigt over institutnyhedslister

Dine abonnementer

Her kan du redigere i dine nyhedsbreve fra DTU.

dtu.dk/Service/Abonnement

Kort-link generator

Har du brug for et kort link til en nyhed eller en side på DTU.dk? - Kopier linket ind nedenfor og opret en genvej der er nem at dele.

OBS: Det er kun muligt at benytte DTU's kort-link generator til web-adresser der er en del af dtu.dk domænet.