Coronavirus

DTU lukker sektion efter første tilfælde af coronavirus

Vira
Medarbejder fra DTU Vindenergi er testet positiv for coronavirus (COVID-19)

DTU sender 22 medarbejdere fra DTU Vindenergi hjem, efter at en medarbejder er testet positiv for coronavirus (COVID-19). Hjemsendelsen er sket efter kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed og dialog med den myndighedsfælles hotline for at hindre smittespredning blandt studerende, medarbejdere og besøgende.

Den smittede medarbejder er i øjeblikket indlagt på sygehus. Men da der er en risiko for, at han i dagene op til sin sygemelding kan have smittet kolleger, er alle medarbejdere fra sektionen Resource Assessment Modelling på DTU Risø Campus onsdag 11. marts sendt hjem.

Øvrige medarbejdere på DTU Vindenergi har også fået besked om, at hvis de inden for de seneste to uger har været tæt på den smittede medarbejder i mere end 15 minutter, så skal de også tage hjem. Alle medarbejdere, der er blevet sendt hjem - og andre, der har været tæt på den smittede - skal ringe til deres egen læge, som vil vurdere, om de skal testes for coronavirus, og rådgive om forholdsregler for deres familie.

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at det ikke er påkrævet at foretage yderligere smitteopsporing i sagen.

DTU følger situationen tæt og vurderer, om der er behov for opfølgende tiltag.

Alle, der har befundet sig på DTU Risø Campus inden for de seneste uger bør være opmærksomme på symptomer på coronavirus. Hvis man oplever feber, hoste eller åndenød, skal man ringe til egen læge eller vagtlægen og oplyse, at man har været på DTU Risø campus, hvor der er konstateret et tilfælde af smitte med coronavirus.