Kick-of møde for DTU Socialt Netværk onsdag d. 2/10 (Foto: Mikal Schlosser)

Kend din kollega og få det vildeste netværk

Få venner fra hele verden, træn dit rustne fremmedsprog, find din kommende badmintonpartner og lav en anderledes middag for 6 kollegaer - som du aldrig har mødt før. DTU Socialt Netværk er en platform på DTU, hvor danske og udenlandske kollegaer kan mødes om sociale aktiviteter. Formålet er en bedre integration, fastholdelse og arbejdsglæde.  

Med over 80 nationaliteter, må DTU siges at være en særdeles international arbejdsplads. Og set i lyset af dette internationale arbejdsmiljø ligger der også et særligt potentiale for at udnytte og etablere sociale fællesskaber på tværs af kulturer og nationaliteter. ”For en kulturel mangfoldighed kan give grobund for en kreativ og innovativ arbejdsplads,” forklarer Mikkel Orlovski fra DTU’s International Faculty Service

Mikkel Orlovski forklarer videre, at det nye initiativ er en del af DTU’s strategi for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive i Danmark. Det gavner nemlig både universitetet og samfundet, at de højtuddannede eksperter trives både på og udenfor arbejdspladsen. Og det kræver nogle gange en ekstra indsats; ikke mindst for de medbragte partnere og børn.   

God netværkning

På DTU arbejdes der målrettet med at assistere og integrere de mange udlændinge, som har deres daglige gang på universitetet. Det drejer sig om alt fra praktisk hjælp til skat, cpr.-nummer, bolig, men også hjælp til den medbragte partner og børnene. Det nyeste initiativ i rækken er ’DTU Socialt Netværk’, en platform for sociale arrangementer mellem kollegaer på DTU. Onsdag d. 2. oktober blev netværket skudt i gang med en peptalk fra Michelle Hviid, der har stiftet firmaet Running Dinner og selv er stor fan af netværkning.

”Hele grundtanken i god netværkning er, at man må give noget for at kunne forvente at få noget igen,” forklarede hun de medarbejdere, som var dukket op for deltage i kick-of mødet. Og modsat hvad mange forventer, så fortalte hun at det faktisk er de tjenester og den hjælp hun tilbyder andre, der giver hende den ekstra energi til at forsætte med at hjælpe. Michelle Hviids råd til de fremmødte var derfor, at de skulle melde sig ind i kampen og gå i gang med at netværke.

En platform for danske såvel som udlændinge

Mens de udenlandske medarbejdere typisk har et naturligt stort incitament for at deltage i interkulturelle aktiviteter, er danskere ikke altid så nemme at hive med til fx kollegial bowlingaften eller åbne dørene derhjemme for nye kollegaer.

Men det er en misset mulighed mener Mikkel Orlovski, der understreger, at man med en lille indsats f.eks. kan få et uforligneligt netværk af venner og bekendte fra hele verden, give sine børn muligheden for at træne og lege med de sprog de lærer i skolen, selv få opfrisket de fremmedsprog man lærte for 20 år siden, eller måske endda forberede sig selv og sin familie på at arbejde i udlandet


Michelle Hviid (Foto: Mikal Schlosser)Michelle Hviid indledte aftenen med et inspirerende foredrag om hendes eget liv, de gode erfaringer hun havde med at opbygge og udnytte et netværk - og ikke mindst en befriende ironisk tilgang til livets genvordigheder, mænd og fiaskoer (Foto: Mikal Schlosser). 







Der blev efter foredraget med Michelle Hviid serveret en bid mad og en sodavand til de fremmødte, der derefter kunne gå rundt og høre mere om de arrangementer der allerede nu er meldt ind på platformen (Foto: Mikal Schlosser)

Der blev efter foredraget serveret en bid mad og en sodavand til de fremmødte, der derefter kunne netværke på tværs og gå rundt for at høre mere om de arrangementer, der allerede nu er meldt ind på platformen DTU Socialt Netværk (Foto: Mikal Schlosser).