Postdoc Andreas Hougaard Laustsen blev for få dage siden den eneste dansker på Forbes prestigefyldte liste over talentfulde folk under 30 indenfor videnskab og sundhed.
Få danskere finder vej til det amerikanske finansmedie Forbes’ prestigefyldte såkaldte 30 under 30-lister. Her præsenteres de største talenter under 30 år inden for ti kategorier bl.a. naturvidenskab, medier, finans, forbrugerteknologi og politik.
En af de få, som har fundet vej til en af listerne i 2017, er Andreas Hougaard Laustsen, postdoc på DTU Bioengineering. Han optræder blandt de 30 mest talentfulde unge inden for videnskab og sundhed.
Hans placering på listen skyldes blandt andet, at han i en ganske ung alder blev medstifter af henholdsvis Biosyntia ApS og VenomAb IVS, der beskæftiger sig med henholdsvis udviklingen af biokatalysatorer til fermentering af finkemikalier og med at udvikle modgift mod slangebid.
Til Jobfinder.dk siger han følgende om at komme på Forbes liste:
”Det er en stor anerkendelse at komme på listen - og fedt! Men det er vigtigere, hvis det kan skabe interesse for og ressourcer til modgiftsforskning mod slangebid, som jeg forsker i. Det er et af de mest oversete sygdomsområder i forskningsverdenen og blandt myndighederne.”
Læs mere her: Dansk ingeniør brager ind på Forbes' liste ‘30 under 30’
Danmarks sejeste
Allerede for et par år siden blev Andreas Hougaard Laustsens talent og foretagsomhed bemærket, og hvis der tælles sammen, har han sammen med sine virksomheder vundet imponerende 30 priser! En af dem vandt han i 2014, da han blev kåret som vinder af titlen som Danmarks sejeste ingeniør .
Læs mere her: Andreas Laustsen – Denmark’s coolest engineer
I forbindelse med kåringen som landets sejeste ingeniør sagde han følgende til Engineer the Future:
”Det kedelige råd er, at hårdt arbejde betaler sig - også når det gælder de kedelige fag på studiet. Du skal vise, at du har rygrad. For mig har det betydet, at mange professorer og samarbejdspartnere har taget mig seriøst i en ung alder.”
Den driftige 29-årige befinder sig lige nu i Indiens hovedstad Mumbai i forbindelse med sin forskning. Tidligere har hans professionelle nysgerrighed også bragt ham forbi Frankrig, Costa Rica og Australien i jagten på at skabe bedre modgifte mod slangebid, end hvad der findes på markedet lige nu.