Forskningens døgn på DTU

Forskningens døgn på DTU

Hvornår

21. apr 08:00 - 28. apr 16:00

Hvor

I hele landet

Arrangør

Forskningens Døgn og DTU

;
;

Videnskabsfestival

Forskningens døgn på DTU

Mød DTU til den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn. I festivalperioden er der mulighed for at bestille et foredrag med en DTU-forsker, og gymnasier kan booke en ph.d.-studerende til at komme ud i klassen og fortælle om sin forskning. Forskningens Døgn 2023 åbner fredag den 21. april og kører til og med fredag den 28. april.

Forskningens Døgn

Bestil en Forsker - gratis foredrag

En lang række DTU-forskere turnerer i festivalperioden rundt i hele landet og holder foredrag om alt fra verdens største rumteleskop over fremtidens medicin til klimaforandringer og biodiversitet. 

Alle - også privatpersoner - kan bestille en forsker til et foredrag. Foredragene er gratis. 

DTU udbyder ca. 30 foredrag under ordningen Bestil en Forsker.

Bestil et foredrag ved at følge linket:

For gymnasier

Book en ph.d.-studerende, og gør dine elever klogere på f.eks. bæredygtighed og grøn omstilling ud fra forskellige vinkler, eksempelvis fødevareteknologi, vedvarende energi og kunstig intelligens.

Foredrag med ph.d.-studerende er målrettet og forbeholdt gymnasieskoler.

Læs mere om tilbuddet, og få overblik over de tilgængelige foredrag


Rundvisning

I forbindelse med Forsknings Døgn 2023 kan du nu komme på rundvisning på Lyngby Campus. På denne tur får I en fortælling om etablering af DTU Lyngby Campus i 1960'erne og den udvikling, der er sket op til nu.

Book rundvisning her.

Undervisningsmateriale

Regn Lyden Ud er undervisningsmateriale til gymnasiet bygget op omkring DTU’s deltagelse i og bidrag til det store nationale forskningsprojekt Lyden af Danmark.

Materialet indeholder to dele målrettet hhv. undervisningen i Fysik C og Matematik A. Begge materialer kan benyttes frit, når det passer ind i undervisningsplanerne

Find materialet her