Chipteknologi

Højteknologisk chip kan forbedre diagnostik

DTU spinout virksomheden Octlight har udviklet en laserchip til 3D opmåling af øjenbaggrunden, som kan forbedre diagnostik og operation for øjensygdomme.

Spinuot virksomheden Octlight udvikler mikrochip i DTU´s renrum.
 

Octlight blev grundlagt som en spinout virksomhed baseret på en DTU patenteret teknologi i 2014. Teknologien er baseret på forskning af Peter E. Andersen, en af Europas førende forskere indenfor biomedical optics på DTU, og professor på DTU Kresten Yvind, der er ekspert indenfor laser udvikling. De så i 2008 et behov i markedet for en VCSEL laser chip - en vertikal overflade emitterende laser (Vertical-Cavity Surface-Emitting Laser, forkortet VCSEL), der svarer til den chip, som udfører ansigtsgenkendelse i mobiltelefoner.

Thor Ansbæk læste på det tidspunkt fysik og nanoteknologi på DTU, og blev grebet af ideen, som han skrev ph.d om, fordi han så en mulighed for at kunne bidrage til at forbedre øjendiagnostik på verdensplan.

Kontakt: Thor Ansbæk, mobil: 26838462, mail: thor@octlight.com.

Mikrochip er blevet en nøgleteknologi i det digitale samfund. Danmark har brug for stærke forskningsmiljøer og storskala renrum til chipproduktion for at kunne udvikle fremtidens nano- og mikrochip. Læs DTU´s tema om chipteknologi.