InnovationsFonden investerer 79 millioner kr. i DTU-forskning

Havforskning Mikro- og nanoteknologi Katalyse Fødevarer, fisk og landbrug Materialer Medicin og medicoteknik Informationsteknologi

Den nyoprettede fond - InnovationsFonden - investerer nu for første gang i ny forskning og innovation på landets universiteter og i danske virksomheder.

Fonden investerer 79 millioner kr. i syv DTU-projekter.

Samlet investerer Innovationsfonden 179 millioner kr. i 19 projekter for at støtte aktiviteter inden for strategisk forskning, teknologiudvikling og innovation, der hvor risikoprofilen er for høj til, at virksomhederne selv kan foretage de fulde investeringer.

"Med de første investeringer er InnovationsFonden for alvor trukket i arbejdstøjet. Nu handler det om, at idéerne får mest mulig flyvehøjde og siden baner vej for konkrete innovative produkter og services. "
Jens Maaløe, næstformand for bestyrelsen i InnovationsFonden.

De første projekter i InnovationsFonden tager fat i nogle af vores store samfundsudfordringer. Blandt andet at den voksende verdensbefolkning presser fødevareproduktionen. Derudover bliver der investeret i forskningsprojekter inden for ’IT’, ’Sundhed’ og ’Energi’.

Det drejer sig blandt andet om udvikling af et nyt nano-baseret materiale, der skal gøre katalysatorer i dieselmotorer langt billigere end i dag; nye digitale skanningsteknologier til bedre tandlægebehandling, udvikling af fremtidens dyrefoder fremstillet af miljøvenlige proteiner; og udvikling af verdens mindste netspændingsstrømforsyninger.

Herunder kan du læse mere om de enkelte DTU-projekter:

DTU Aqua bidrager til stort innovationsprojekt om fiskefoder

Sådan sikres der flæskesteg på middagsbordet i fremtiden

Tynd belægning skal forhindre forurening af fødevarer

Tandlæger og patienter får gavn af ny 3D-skannerteknologi

HYPERCOOL - Køligt dansk design

Verdens mindste strømforsyninger til ”Internet of Things”

Billigere katalysatorer skal give renere luft i byerne