Innovations-MBA giver 160.000 kr. mere i løn om året

Syv ud af ti studerende på DTUs MBA i innovationsledelse stiger i stiger i løn efter endt uddannelse. Ni ud af ti stiger også i graderne. Det viser en ny undersøgelse blandt 191 kandidater.

Forfremmelse og mere i løn. Det er, hvad de 25 nye studerende på DTU's Executive MBA, MMT, kan se frem til, når de forlader DTU med et eksamensbevis i hånden. Det dokumenterer en undersøgelse Epinion netop har gennemført for DTU Business blandt de tidligere studerende på MMT-uddannelsen. Uddannelsen er et lederprogram, der har som mål at styrke kandidaternes spidskompetencer inden for innovationsledelse og forretningsudvikling.

I gennemsnit kan en MMT-kandidat indkassere 160.000 kr. mere i løn årligt som følge af uddannelsen. Baseret på undersøgelsen anslår DTU, at en MMT-kandidat i gennemsnit genererer 450.000 kr. ekstra om året til sin arbejdsgiver.

 

Dokumenterer behovet sort på hvidt
Dermed har udgifterne ved MMT-uddannelsen tjent sig selv hjem i løbet af kort tid, både for kandidaten og hans eller hendes arbejdsgiver. Desuden er 88% af kandidaterne på et højere ansættelsesniveau, end da de startede på MMT-uddannelsen, fortæller Mads Christoffersen, Program Director på DTU.

 

"Vi glæder os over undersøgelsens resultater, fordi den sort på hvidt dokumenterer den værdiskabelse MMT-uddannelsen skaber, både for vores kandidater og for deres arbejdspladser. Undersøgelsen viser, at der er et stort behov for den kombination af teknologisk indsigt og ledelsesmæssige kompetencer kandidaterne kommer ud med, i en sådan grad, at det tydeligt kan ses på bundlinjen og på lønsedlen," siger han.

 

Færdigheder bruges i praksis
Alumneundersøgelsen viser også, at op imod halvdelen af de MMT-studerende (43%) vælger at blive i den virksomhed, de var ansat i, da de startede på uddannelsen. Samtidig siger langt størstedelen (92%), at de i ”høj” eller ”nogen” grad har gennemført og ledet strategi- og forretningsudvikling, skabt værdi gennem innovation eller gennemført forandringsprocesser efter endt uddannelse.

 

"Det er positivt nyt, at færdighederne i høj grad bliver brugt i praksis i forretningen, ikke mindst fordi det styrker den innovation, vi som samfund skal leve af i fremtiden," understreger Mads Christoffersen.

 

MMT-uddannelsen på DTU har indtil videre sendt 256 kandidater ud i private og offentlige virksomheder med færdigheder til at lede fornyelsen og produkter og processer. MMT-programmet har i de senere år oplevet en støt stigende søgning. Derfor udbydes uddannelsen for første gang i 2012 med to årlige studiestarter i januar og august.

 

Læs mere om MMT-uddannelsen på DTU Business's website