DTU på Roskilde Festival

Over 100 studerende fra DTU skal i dagene 29. juni-7. juli løse en række ingeniørmæssige udfordringer på Roskilde Festival.

Hvert år tiltrækker Roskilde Festival nogle af verdens største og mest lovende kunstnere, 75.000 festivalgæster og 25.000 frivillige. Og det stiller store krav til infrastrukturen på mange områder.

Over 100 DTU-studerende fordelt på 25 projekter har derfor meldt sig til at løse mange af de ingeniørmæssige udfordringer, der opstår, når 100.000 mennesker er samlet på ét sted.

De studerende vil blandt andet invitere festivalgæsterne til at deltage i projekter, hvor de kan 3D-printe det, de mangler – for eksempel en skraber eller en prop til luftmadrassen. De kan styre musik og robotter med hjernen, få testet håndhygiejnen og komme med ideer til en ny bro over togbanen. Disse aktiviteter foregår lige ved Odeon-scenen torsdag til søndag.

Rundt på festivalpladsen og campingområdet vil festivalgængerne møde flere ingeniørløsninger – udtænkt af DTU-studerende – inden for områder som køling, akustik og vedvarende energi. Alt sammen løsninger, der vel at mærke virker i Roskilde Festivals nådesløse omgivelser.

DTU’s journalister vil være til stede under hele festivalen og kan kontaktes for yderligere oplysninger om projekterne:

Tore Vind Jensen på telefon 3026 7710 eller mail tovi@adm.dtu.dk  

Henrik Larsen på telefon 2020 9523 eller mail hkln@adm.dtu.dk  

Pressekit med program og beskrivelser af alle projekterne kan hentes her (pdf)

Følg DTU’s egen dækning på www.dtu.dk