DTU Aqua

Atlas over danske ferskvandsfisk

Økosystemer Fiskeri og fiskebestande
Den første totale kortlægning af udbredelsen af de danske ferskvandsfisk er klar. Den viser blandt andet, at den danske natur vrimler med fisk fra folks havedamme.

Atlas over danske ferskvandsfisk er det mest omfattende værk af sin art, der nogen sinde er udgivet. Atlasset rummer opdaterede udbredelseskort for alle oprindelige danske ferskvandsfisk og hovedparten af de arter, der gennem tiden er indført til Danmark. Bogen, som er på 700 sider, er resultatet af et forskningsprojekt påbegyndt i 2006.

”Vi har med denne registrering fået et helt nyt og meget præcist billede af, hvilke fiskearter der findes hvor i den danske natur,” siger seniorforsker Søren Berg, DTU Aqua.

Altas over danske ferskvandsfisk er et samarbejde mellem forskere fra Statens Naturhistoriske Museum og DTU Aqua. De over 100.000 registreringer, som indgår i oversigten, stammer dels fra oplysninger fra eksisterende undersøgelser, som ikke tidligere har været præsenteret samlet, og dels fra helt nye indsamlinger og feltundersøgelser.

Læs hele historien her..