Hvor meget vejer et gennemsnitligt æble, og hvor stort er svindet, når du steger en skinkeschnitzel? Et nyt opslagsværk fra DTU Fødevareinstituttet til madprofessionelle skal hjælpe med at sikre, at maden lever op til de officielle anbefalinger ved at angive mål, vægt og portionsstørrelser på fødevarerne.
Når madprofessionelle skal beregne og vurdere madens indhold af næringsstoffer, har de brug for mål, vægt og portionsstørrelser på fødevarer. En ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet indeholder opdaterede mål og vægt på omkring 850 typiske fødevarer på det danske marked og portionsstørrelser på op mod 180 fødevarer og retter. Rapporten er udarbejdet efter ønske fra Fødevarestyrelsen.
Rapporten kan fungere som opslagsværk for madprofessionelle. Den kan hjælpe dem med at vurdere og vælge portionsstørrelser, så den mad, de serverer på skoler, arbejdspladser og andre institutioner, lever op til de officielle anbefalinger.
Læs hele nyheden fra DTU Fødevareinstituttet