Nyt internationalt kollegium indviet på Lyngby Campus

Et nyt kollegium er på rekordtid skudt op i DTU’s nordvestlige hjørne. Kollegiet blev indviet 10. maj og fik navnet U2 Campus Apartments.

Første spadestik blev taget i august sidste år, og nu står 312 nye boliger klar til indflytning. Byggeriet er formet som to trelængede bebyggelser i tre etager med indre gårdhaver og danner således to u-former, deraf navnet U2 Campus Apartments, som kollegiet blev døbt ved indvielsen 10. maj. 

Hver bolig er en selvstændig etværelses lejlighed med toilet, bad, køkken og opholdsrum – fuldt møbleret og udstyret med gardiner og køkkenredskaber, kort sagt lige til at flytte ind i. En lille del af dem er særlig handicapvenlige.

Boligerne er primært rettet mod internationale studerende. De første 144 er allerede flyttet ind, og de sidste står på spring. Men behovet er stadig ikke opfyldt, og bygherren Boligfonden DTU regner med at bygge mere af samme slags på eller tæt på Lyngby Campus i løbet af de kommende år.

”Vi har valgt en modulløsning fra firmaet Concept Living, som har specialiseret sig i levering af præfabrikeret byggeri, og det har vi ikke fortrudt. Byggeriet er forløbet hurtigt og helt efter planen, og vi er endt med at få nogle rigtig flotte og funktionelle studieboliger, som er til at betale for de unge mennesker,” siger direktør for Boligfonden DTU, Mikael Hyttel Thomsen.