Danmark importerer i stigende grad fødevarer med bakterier, der er resistente over for antibiotika, som er kritisk vigtige til behandling af svære infektioner hos mennesker. Særligt importeret fjerkrækød indeholder flere resistente bakterier end dansk produceret kød. Overvågningen af antibiotikaforbrug og -resistens på EU-plan er på vej, men justeringer er nødvendige for, at der kan iværksættes tiltag, der har en effekt på forekomsten af resistente bakterier. Det er målet med en konference for forskere og politikere i EU den 14.-15. marts, hvor også forskere fra DTU Fødevareinstituttet deltager.
Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har udråbt antibiotikaresistens som en af de væsentligste trusler mod menneskers sundhed – en trussel, som må bekæmpes ved at stoppe overforbrug af antibiotika. Såvel forbrug af antibiotika hos mennesker som hos dyr resulterer i resistente bakterier, men mens restriktioner i humant forbrug ofte fokuseres nationalt, er det blandt andet på grund af importen af dyr og fødevarer nødvendigt også at rette restriktioner i forbrug hos dyr internationalt.
Læs hele nyheden fra DTU Fødevareinstituttet