Foto: Joachim Rode

Fonde pitcher for iværksættere

DTU Science Park vendte pitch-konceptet på hovedet, da de fredag den 7. september inviterede fonde, investorer og rådgivere til at fortælle, hvad de kan tilbyde iværksætterne.

Normalt er det iværksættere, der står med svedige hænder og forbereder sig på at pitche deres idéer på to minutter foran investorer, fonde og rådgivere. Men med Fundingbasar 2018, der fandt sted fredag den 7. september, var det lige omvendt. Her var 18 fonde, investorer og rådgivere mødt op hos DTU Science Park for at pitche deres fundingmuligheder over for mere end 250 interesserede iværksættere. Arrangementet kørte for tredje gang, og blandt investorerne i år var Innovationsfonden, Vækstfonden, Novo Seeds, Jyske Bank og Nordic Eye.

”Vi vender tingene på hovedet, fordi der er et rigtig stort udbud af funding alene i Danmark, og det kan være svært for iværksætterne at danne sig et overblik over mulighederne. Mens virksomhederne har behov for funding til at udvikle deres produkter, har mange fonde svært ved at finde egnede ansøgere til deres penge. Det gør Fundingbasaren til et win-win-koncept,” siger Lotte Bonfils Andersen, der er communication & relations manager i DTU Science Park.

Hun betragter Fundingbasaren som Danmarks største fundingevent og bider især mærke i, at interessen for tech-virksomheder og startups er steget på grund af mediernes og samfundets øgede fokus på iværksættersucceser.

Virksomheder med store ambitioner
Blandt de fremmødte investorer var erhvervskundechef Nikolaj Sørstrup Jørgensen fra Vækstfonden. Han var glad for at komme til Fundingbasaren for at møde virksomheder med stort vækstpotentiale og store ambitioner, ligesom han her kunne drøfte, hvordan Vækstfonden kan være en del af løsningen til at realisere drømmene:

”Fundingbasaren giver os mulighed for at nå bredt ud med Vækstfondens budskaber til nogle af Danmarks nuværende og kommende iværksættere. For at skabe innovation og vækst er adgangen til den rette kapital på det rette tidspunkt essentiel. Derfor er det også essentielt for os at sikre, at virksomhederne kender de muligheder for funding, der findes.”

Lyst til at søge fondsmidlerne

Lisa Jørgensen, der er specialkonsulent i Styrelsen for Forskning og Uddannelse, stillede også op til pitch for at informere de besøgende om mulighederne for funding fra EU’s rammeprogram for forskning og innovation, Horizon 2020. Hun har tidligere deltaget i Fundingbasaren og fået mange nye relationer ud af det.

”Ofte oplever vi, at små og mellemstore virksomheder kan se Horizon 2020 som et stort og uoverskueligt setup, men med den rette vejledning kan virksomhederne få et godt overblik over deres muligheder i rammeprogrammet. Med vores deltagelse på Fundingbasaren håber vi at give nogle af de deltagende virksomheder lyst til at søge fondsmidlerne fra Horizon 2020,” siger hun.

Blandt tilhørerne var adm. direktør Jakob F. Skjærlund fra startup-virksomheden Techvolver, som udvikler løsninger til pharma/meditech. Han var mødt op for at få overblik over virksomhedens fundingmuligheder på en effektiv måde.

”For os er det effektiviteten, der får arrangementet til at skille sig ud fra lignende events. Det er vanskeligt at få så mange konkrete snakke på en formiddag, hvis vi skal tage kontakt til en efter en, som vi kan på Fundingbasaren. Det hjælper selvfølgelig også, at pitch´et er vendt om, både i forhold til tidsforbrug i forbindelse med de mange pitch, man hører, og i forhold til relevans. Vi ved, hvor der vil være en gensidig interesse for et uddybende møde, når vi har hørt pitch´ene,” siger han.

Jakob F. Skjærlund håber, at Techvolver kan sætte et lille antal møder op efter arrangementet.

For yderligere oplysninger:
Lotte Bonfils Andersen, communication & relations manager, DTU Science Park, lba@dtusciencepark.dk