Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har offentliggjort vurderingen af de sidste 35 sundhedsanprisninger af fødevarer og kosttilskud ud af i alt 2.758 sundhedsanprisninger, som giver en videnskabelig vurdering af sammenhængen mellem en fødevare eller en bestanddel af en fødevare og din sundhed, og dermed kan hjælpe forbrugerne til at træffe valg om deres kost.
Professor Inge Tetens fra DTU Fødevareinstituttet er medlem af EFSAs ernæringspanel, der siden 2008 har vurderet den videnskabelige dokumentation for i alt 2.758 fødevare-relaterede sundhedsanprisninger.
En sundhedsanprisning er enhver anprisning, som fastsætter eller giver indtryk af, at der er en sammenhæng mellem en fødevare eller en bestanddel af en fødevare og din sundhed. De sundhedsanprisninger, som er vurderet, er alle knyttet til en generel fysiologisk funktion, som har betydning for helbredet blandt den raske del af befolkningen.
Læs nyheden fra DTU Fødevareinstituttet.