Udfordrende analyser af vitaminer i fødevarer

Det er ikke altid en let opgave præcist at måle indholdet af vitaminer i forskellige fødevarer. Det kan samtidig være svært at sammenligne analyseresultater, da der ofte bruges forskellige målemetoder. Det viste præsentationerne på den første internationale vitaminkonference, hvor DTU Fødevareinstituttet var hovedarrangør.

”Vi ved meget om at analysere for indholdet af vitaminer i fødevarer. Men fordi vores mange fødevarer er meget forskellige, er det ikke altid en let opgave,” fortæller seniorforsker Jette Jakobsen fra DTU Fødevareinstituttet, som var primusmotor for konferencen.

 

”En af de store udfordringer er at få trukket de vitaminaktive stoffer ud af fødevarerne uden at ødelægge dem og i en sådan form, at vi kan måle dem. Vitaminforskere arbejder derfor fortsat på at forbedre analysemetoderne og på at udvikle standarder, som gør os i stand til at sammenligne analyseresultater fra forskellige laboratorier,” forklarer Jette Jakobsen.

 

Læs mere i en pressemeddelelse fra DTU Fødevareinstituttet.