250 diplomingeniørstuderende arbejder på tværs af studieretninger i kurset Innovation Pilot, der fra dette efterår er obligatorisk.
’Cykelsneglen’. Det er navnet på et internt transportnet på Lyngby Campus, hvor en indre og ydre ring af supercykelstier, der er indbyrdes forbundne, skal gøre det lettere at komme rundt. Formålet er at mindske biltrængsel og parkeringsudfordringer på universitetet.
Sådan lød vinderforslaget på den lille innovationsopgave, der blev stillet til 250 studerende fra DTU’s diplomingeniøruddannelser, da kurset Innovation Pilot havde kickoff i august. Opgaveformuleringen ’Hvordan kan vi håndtere trafik og parkering på en tættere campus?’ fik kreativiteten i gang blandt de studerende, der tegnede og filmede deres idéer, som også omfattede p-huse, Uber-løsninger, bycykler og meget mere.
Studerende skal drive innovationsprocesser
Innovation Pilot-kurset er netop blevet obligatorisk for alle studieretninger på diplomingeniøruddannelsens femte og sjette semester, fortæller Sara Grex, som er kursusansvarlig på Innovation Pilot:
"Vi ønsker, at alle diplomingeniører har kompetencer inden for innovation og tværfaglighed."
Sara Grex, adjunkt, DTU
”Vi ønsker, at alle diplomingeniører har kompetencer inden for innovation og tværfaglighed. De skal have redskaberne til at drive en innovationsproces, og det handler om meget mere end at finde på nye løsninger. Det handler især om at kunne undersøge et problem fra flere vinkler og undgå at gå i ’løsnings-mode’ med det samme. Det er i processen med at afdække et problem, at de overraskende løsninger kan opstå,” forklarer Sara Grex.

På Innovation Pilot-kurset får de diplomingeniørstuderende redskaber til at finde på nye løsninger og drive en innovationsproces.
I kurset arbejder de studerende i hold på tværs af deres studieretninger og gennemgår to forløb, hvor de samarbejder med virksomheder, der har konkrete problemstillinger, som de studerende kan arbejde med. I alt stiller fem større virksomheder og 20 mindre virksomheder med opgaver.
Innovation Pilot-kurset slutter den 30. november med en demo-dag på Ballerup Campus, hvor de studerende fremlægger deres løsninger for virksomhederne og deres medstuderende. Et dommerpanel skal vurdere idéerne, og naturligvis skal der kåres en vinder.