Grønnegården, DTU

Stor stigning i kvote 2-ansøgninger til DTU

DTU modtog i år 2386 kvote 2-ansøgninger. Det er en stigning på 35 % i forhold til sidste år.

Ved kvote 2-ansøgningsfristens udløb den 15. marts havde DTU modtaget 2386 ansøgninger om optagelse til en civilbachelor- eller diplomingeniøruddannelse. Det er 620 ansøgninger flere end sidste år, hvor antallet var 1766. Samlet set er der tale om en stigning på 35 % i antallet af ansøgninger.

Den udvikling glæder dekan Martin Vigild:

”Danmark står overfor en kæmpe mangel på ingeniører, og derfor er det helt fantastisk at se, at så mange vælger at gå den vej. Vi ser frem til at dykke ned i ansøgningerne, lære alle de unge mennesker lidt bedre at kende, og byde mange af dem velkommen på DTU efter sommerferien, hvor de tager fat på en uddannelse, der gør dem i stand til at drive Danmark videre,” siger han

"Danmark står overfor en kæmpe mangel på ingeniører, og derfor er det helt fantastisk at se, at så mange unge mennesker vælger at gå den vej"
Martin Vigild

Ud af de 620 flere ansøgninger går 240 til nye uddannelser på DTU. Den nye engelsksprogede uddannelse General Engineering modtog alene 215 ansøgninger. Heraf havde 117 ansøgere General Engineering som 1. prioritet.

Ud af de 215 ansøgninger var 127 derudover fra ansøgere med udenlandsk adgangsgivende eksamen, som nu skal omregnes og fagniveauvurderes.

”Jeg er glædeligt overrasket over, at så mange ansøgere har fået øje på vores helt nye uddannelser. At for eksempel General Engineering har fået så mange ansøgninger, tager jeg som et tegn på, at de unge kan se nødvendigheden af at tænke internationalt fra første dag. Og det tegner godt for ingeniørfagets fremtid.”

På civilbacheloruddannelserne er det Kemi og teknologi, Netværksteknologi, Strategisk Analyse og Systemdesign, der har oplevet den største stigning i antallet af ansøgninger.

For diplomingeniøruddannelserne gælder det primært Arktisk teknologi, Proces og Innovation, Elektrisk Energiteknologi, Maskinteknik og Fødevareanalyse.

På landsplan søgte ca. 55.000 om kvote 2-optagelse på en videregående uddannelse. Det er 3710 flere end sidste år, svarende til en stigning på 7,2 %.