Så er det tid til DTU Cleantech Bazar. Arrangementet hvor virksomheder og forskere fremviser de seneste teknologier på cleantech-området, og nye samarbejder opstår.
Hvordan sikrer vi et sundt indeklima i skolerne, hvordan får vi en LED – pære til at holde længere, og hvor kan vi gå hen, hvis vi vil gøre vores virksomhed mere bæredygtig?
Ovenstående er blot et udvalg af de spørgsmål, man kan finde svar på, når DTU Cleantech Bazar finder sted torsdag d. 22. maj på Lyngby Campus.
Her kan man møde en bred vifte af cleantech-initiativer med rødder i både forskning- og erhvervsregi, og der er gode muligheder for både at udveksle erfaringer og måske danne nye partnerskaber.
Bedre indeklima
På udstillingen kan besøgende blandt andet se nærmere på en CO2-måler, der er udviklet i et samarbejde mellem DTU-studerende og den danske virksomhed Hammer Electronic.
Planen er, at sensoren skal være med til at afhjælpe udfordringerne med dårligt indeklima i undervisningslokaler. Et problem som har fået en del opmærksomhed i løbet af de seneste år.
Det særlige ved denne CO2-måler er, at den, ud over at måle luftkvaliteten nu og her, også giver et tværgående, historisk overblik med hjælp fra Business Intelligence Software.
Partnerne bag sensoren har nu indgået et joint venture kaldet Le Vego, og nu skal sensoren testes ude i ”virkeligheden.”
Derfor er deres formål med at deltage i DTU Cleantech Bazar også klart:
”Vi deltager, fordi det er en unik mulighed for at finde samarbejdspartnere inden for vores felt, samt for at møde mennesker, der arbejder med det samme som os, som vi kan erfaringsudveksle med,” fortæller Jakob Konradsen, der til dagligt studerer på DTU Elektro.
Og der er rig lejlighed til at netværke af på dagen. Arrangørerne forventer ca. 70 udstillere bestående af både forskere og cleantech- virksomheder.
DTU Cleantech Bazar finder sted på Lyngby Campus i Oticonsalen fra 10.30 til 16.00. Det er gratis at deltage – både for gæster og udstillere.
Af Signe Gry Braad