Der var en lødig blanding af transportbånd, smarte ventiler, løftemekanismer, hjemmelavede bolsjer, korn og halvfabrikata, da DTU sammen med Erhvervsakademi Sjælland holdt Foodtech Bazar i Roskilde. Basarens formål er at skabe en platform for dialog mellem erhvervsliv, forskning og studerende indenfor fødevareteknologier.
Region Sjælland er, med formand for Vækstforum Sjælland, Steen Bach Nielsens egne ord Københavns spisekammer, og regionen gør i dag rigtig meget for at skabe rammerne for at udvikle fødevareerhvervet, som et konkurrencedygtig og stærk erhverv regionalt såvel som nationalt. Og netop regionens eget fokus gør det ekstra interessant for DTU, at lave et samarbejde på fødevareområdet, mener senior forretningsudvikler på DTU, Jacob Fink Ferdinand.
”Der er faktisk ikke mindre end 68 stande på basaren i dag, og de 24 er faktisk besat af virksomheder fra regionen. Resten er virksomheder fra andre steder i Danmark og eksempler på DTU projekter indenfor området,” forklarer Jacob Fink Ferdinand, der er rigtig godt tilfreds med fremmødet, som endte på små 400 studerende, udstillere, forskere og repræsentanter fra erhvervslivet. ”Skulle jeg ønske mig noget, så kunne jeg dog godt tænke mig, at der kom endnu flere virksomhedsrepræsentanter for at se, hvad det er vi er så gode til her på DTU – nemlig at overføre viden fra forskning til industri.”
I dag har DTU campusser i både Lyngby, Roskilde og Ballerup, og arrangementer som dette afholdes derfor både centralt på hovedcampus i Lyngby, men også decentralt i de andre regioner. ”Det er vigtigt, at vi også er til stede, ude hvor virksomhederne er; i regionerne,” slutter Jacob Fink Ferdinand.
De studerende jagtede de gode kontakter
DTU havde til Foodtech Bazaren indsat en gratis bus mellem Lyngby og Roskilde til de studerende, der havde lyst til at deltage. Et tilbud ca. 70 benyttede sig af. Og fokus for de studerende var klar:
”Vi er her nok mest for at høre om jobmuligheder! For at finde ud af hvad man selv kan gøre når man søger job som færdig kandidat. Hvad lægger de fx vægt på i en ansøgning,” fortæller Stephanie Melnik Lemaitre, hvilket blev bekræftet af hendes to medstuderende Line Barnkob og Lykke Andersen. De tre piger læser alle på kandidatuddannelsen i Fødevareteknologi på DTU, og emnet var derfor lige i øjet.
”Vi kender allerede de store virksomheder, som fx Chr. Hansen, men hernede kan man opdage andre relevante virksomheder, som man ikke kendte i forvejen. Der er jo rigtig mange leverandører til fødevareindustrien, som man kan arbejde for,” tilføjede Lykke Andersen.
Foto: Fra venstre Line Barnkob, Lykke Andersen og Stephanie Melnik Lemaitre, der læser en kandidat i Fødevareteknologi på DTU (Foto: Katrine Krogh-Jeppesen)
Sikkerhed, økonomi og miljø
På basaren var der udover en publikums-populær live-bolsjelavning fra Bajrami Bolsjer, masser af eksempler på de mange dimser og dingenoter, der er leveres til fødevareindustrien. Skånsomme transportbånd, løftemekanismer og alt det andet grej, der skal til at for at få en sikker, energirigtig og økonomisk fødevareproduktion op at stå.
FoodTech Bazaren 2013 er en del af DTU’s indsats for samarbejde med erhvervsvirksomheder i Region Sjælland. Er du interesseret i at høre mere om dine muligheder for samarbejde med DTU, kontakt venligst Projektleder og Senior Forretningsudvikler Jacob Fink Ferdinand, tlf. 4068 0207, mail fink@adm.dtu.dk
Foodtech Bazaren er den første af sin slags og en del af et generelt basarkoncept på DTU. I januar 2014 afholdes en MedTech og senere på året Cleantech Bazar.