Vitamineksperter fra hele verden mødes i København den 19. – 21. maj 2010 til den første internationale vitaminkonference. Konferencen vil især sætte fokus på vitaminer i fødevarer, analysemetoder og sundhedsfremmende effekter, som forskerne har begrænset viden om i dag. DTU Fødevareinstituttet, Øresund Food og en videnskabelig komité står bag.
Danmark har en lang historie for at forske i og analysere for vitaminer – og K-vitamin blev sågar opdaget i Danmark i 1935 af Henrik Dam. Det modtog han Nobelprisen i medicin for i 1943. Men vores viden om de 13 vitaminer er faktisk ret begrænset.
Formålet med konferencen er derfor at skabe internationale netværk om vitaminforskning for at samle viden – både om analysemetoder, som effektivt kan måle de enkelte aktive vitaminer i fødevarerne, måling af vitaminstatus i befolkningen, hvordan indholdet af vitaminer kan påvirkes i produktionen af fødevarer og om vitaminers sundhedsfremmende effekter.
Læs mere i en pressemeddelelse fra DTU Fødevareinstituttet og Øresund Food