33 studerende mødes i disse dage på tværfaglig sommerskole om øl og entreprenørskab. De lærer både om gæringsprocesser og får gode tricks til at starte egen virksomhed.
Fra den 6. august og frem til den 24. august kører sommerskolen om øl og entreprenørskab - et samarbejde mellem DTU Fødevareinstituttet og DTU Systembiologi, Københavns Universitet (KU), Copenhagen Business School (CBS) og Den Skandinaviske Bryggerhøjskole.
Fokus er ølproduktion kombineret med entreprenørskab, innovation og forretningsforståelse. De studerende kommer på industribesøg og får undervisning på tværs af fagene.
Det tre uger lange kursus forløber i to spor, hvor de studerende kan vælge, hvilken retning der passer dem bedst. En retning kører på KU, hvor de studerende får kendskab til ølproduktion, god kvalitet, øl og sundhed, øl på verdensmarkedet og de forskellige øltyper.
På DTU vil der blive lagt mere vægt på selve ølbrygningen og hele videnskaben bag øl. I anden uge af de tre, bliver de to spor samlet, og her bliver der lagt vægt på at få en god idé eller et nyt produkt ud i verden.
Økonomer i laboratoriet
Timothy Hobley fra DTU Fødevareinstituttet hjælper på engelsk de studerende igennem gæringsprocesser i dagens lektion. I laboratoriet vrimler små grupper af kittelklædte studerende rundt mellem mikroskoper, computerskærme og boblende gæringstanke. De er sammensat på kryds og tværs af deres almindelige studieretning.
Povl Heller studerer fysik og nanoteknologi på DTU. I ni måneder har han brygget sin egen øl derhjemme, og nu tænkte han at han hellere måtte få lidt teori med. Han er en af de 17 deltagere på DTU-retningen.
Sandra Andersen fra systembiologi på DTU kan rigtig godt lide kombinationen af biokemi og iværksætteri.
”Det er sjovt, at folk har så forskellige indgangsvinkler. Når vi diskuterer, kan man virkelig mærke, at folk kommer fra helt forskellige steder,” griner Sandra Andersen.
Hege Hjertø fra CBS griner med. Hun har fået indblik i en anden verden, hun bestemt ikke ser til daglig.
”Jeg synes, det lød rigtig spændende med samarbejdet på kryds af universiteterne. Jeg er her nok mest for forelæsningerne om entreprenørskab, så lige nu observerer jeg mest,” griner hun, mens hun læner sig op af laboratoriebordet.

Timothy Hobley (tv.) fra DTU Fødevareinstituttet leder kurset i ølbrygning. Foto: Maria Viskinde.
International deltagelse
Pieter Dermont fra Schweiz studerer til daglig til maskiningeniør, men hans drømme om at starte sin egen virksomhed inden for vedvarende energi, fik ham til at melde sig til sommerskolen i København.
”Skandinavien virkede som et oplagt sted at lære om entreprenørskab, fordi jeg interesserer mig meget for vedvarende energi, og det går I meget op i her. Bryggeriet er lidt for sjov. Men jeg kunne godt tænke mig at komme igen til næste år,” fortæller Pieter Dermont på 22 år.
Alle deltagere opnår 5 ECTS point.