Michael Roland Pedersen og Simon Lautrup Ribergaard, diplomingeniørstuderende på DTU, med deres 3D printer bag Odeon scenen. Foto: Henrik Larsen

3D print skal løse de små problemer på Roskilde Festival

Et storskalaforsøg i DTU’s Front Lab på Roskilde Festival skal undersøge potentialet i 3D print på festivaler.

Er brillestangen knækket, mobilcoveret flækket eller proppen til luftmadrassen forsvundet? Løsningen kan findes torsdag, lørdag og søndag foran Odeon Scenen på Roskilde Festivalen, hvor et hold DTU-studerende demonstrerer fremtidens problemknuser: 3D-printeren.

“3D print åbner en helt ny verden af muligheder inden for "custom"  fremstilling. Der skal ikke længere produceres store serier af en enkelt del for at holde prisen nede. Med 3D print kan vi nu printe enkeltdele hurtigt og frem for alt relativt billigt,” siger Michael Roland Pedersen, der læser til diplomingeniør på studieretningen Maskin.

Sammen med tre studiekammerater fra DTU gennemfører han et forsøg med det nye værktøj på årets Roskilde Festival. Torsdag kl. 16-20, fredag kl. 12-16, søndag kl. 12-16 kan festivalens gæster besøge DTU’s Front Lab foran Odeon Scenen, hvor en af DTU’s 3D printere vil være i funktion.

“Ideen med forsøget er at undersøge behovet og finde ud af, om folk kan finde ud af at udnytte 3D printerens muligheder. Vi forestiller os, at folk vil printe mobilcovers, propper til luftmadrasser, brillestænger eller spænder til rygsækken,” siger en af de andre studerende på holdet, Simon Lautrup Ribergaard.

“Men vi håber at blive overrasket over festivaldeltagernes kreativitet, for perspektiverne er store. Vores printer er en billig model til 1200-1500 kr., men de rigtigt store printere kan printe i flere materialer, også organiske. Et selskab under NASA har printet en spiselig pizza og det er lykkedes at lave et øre, som i dag er opereret fast på et menneske,” siger Michael Roland Pedersen.

3D printeren kan sættes i gang med at printe mange forskellige emner på en gang.Hvis der kommer gode forslag, der kræver lang tid, vil de studerende sætte printeren til at arbejde natten over.

Printeren, der kan prøves i DTU’s Front Lab, er fra firmaet Ultimaker. Læs mere her: http://ultimaker.com