Den 18.-19. november sættes 65 danske og internationale studerende fra DTU og andre universiteter fra hovedstadsområdet sammen i et Big Data Hackathon. Gennem 48 timer skal de ved brug af Big Data udvikle de smarteste løsninger på konkrete udfordringer i Lyngby-Taarbæk- Kommune.
Gennem dette Big Data udviklingsmarathon – eller Hackathon – skal de studerende få nye idéer til IT- systemer, apps, internetservices eller andre teknologiske løsninger på udfordringer, som bliver stillet
af Lyngby-Taarbæk Kommune. Udfordringerne stilles indenfor bl.a. områderne miljø, energi og trafik. Samtidig får de danske studerende for første gang mulighed for at udvikle via den cloudbaserede platform, IBM Bluemix TM.
Løsningerne kan være intelligente skraldespande, der fortæller, hvornår de skal tømmes, den bedste placering af solceller eller vindmøller i kommunen - eller parkeringspladser, der selv fortæller bilisterne, om de er ledige.
De data, som de studerende skal arbejde med stilles bl.a. til rådighed af Lyngby-Taarbæk Kommune, og borgmester Sofia Osmani, udtaler i den forbindelse:
”Vi er glade for, at vi kan stille data til rådighed til Big Data Hackathon og dermed være med til at styrke de studerendes faglige kompetencer og lyst til iværksætteri. Vi er som kommune en del af Vidensby-samarbejdet, og vi ser en stor fordel i at deltage i udviklingen af fremtidens 'Smart City'-løsninger til fordel for erhvervsliv og borgere i kommunen.”
”Hackathonen udvikler de innovative kompetencer hos de unge, og er en god måde i praksis at se, hvordan teknologi og ikke mindst udnyttelse af data kan være med til at løse konkrete udfordringer. Vi glæder os til at facilitere og stille vores teknologi til rådighed,” tilføjer Pia Rønhøj, Manager IBM University Relations
Fra det lokale erhvervsliv hilses Big Data Hackthonet også velkommen:
”Det er arrangementer som Big Data Hackathon, der er med til at vække den entreprenante ånd hos de unge talenter. Det er vigtigt, for vi har brug for dem - særligt i ingeniørfaget”, siger Kim Silleman, der er administrerende direktør i den rådgivende ingeniørvirksomhed Geo.
Kim Silleman er samtidig i bestyrelsen for Vidensby-samarbejdet og sidder med i dommerpanelet til
Big Data Hackathon, hvor erhvervslivet, kommunen og Big Data-forskere er repræsenteret.
Claus Dehn-Christoffersen, der er privatdirektør i Danske Bank, som sponsorerer de største priser til de vindende koncepter, udtaler:
”Arbejdet med Big Data er et område, som vi vægter højt i Danske Bank. For os er Big Data Hackathonet derfor en unik mulighed for at møde de studerende og være med til at vække deres interesse for arbejdet med store datamængder. Vi ser det som en form for tidlig rekruttering,” siger han.
Vinderne kåres ved en international konference om Big Data og forretningsudvikling den 20. november i Dansk Industri.
Hackathonet er arrangeret i et samarbejde mellem DTU, IBM, Lyngby-Taarbæk Kommune, Lyngby-Taarbæk Vidensby og Lyngby-Taarbæk Forsyning.
Hackathonet indgår som et arrangement i Danmarks Vækst- og Iværksætteruge i uge 47.
Hvornår: 18.-19. november
Åbning d. 18. kl. 9.00-10.00 med mulighed for besøg af presse
DTU Skylab, bygning 373 s, 2800 Kgs Lyngby
Prisuddeling
20. november 10.00-10.20 i Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, 1787 Kbh. V
V/ borgmester Sofia Osmani, Lyngby-Taarbæk Kommune og koncerndirektør Niels Axel Nielsen, DTU. I forbindelse med den internationale konference Big Data og datadrevet forretningsudvikling Da-gen 2014